1. Doğum Tarihi : 1967
2. Medeni hali : Evli, 2 çocuk.
3.
Ünvanı : Bölüm Bşk.
4.
Öğrenim Durumu:
Derece
|
Bölüm
|
Üniversite
|
Yıl
|
Lisans
|
Veteriner
Fakültesi
|
Fırat
Üniversitesi
|
1984-1989
|
Doktora
|
Besin
Hijyeni ve Tekn. Böl., Veteriner Fakültesi,
|
Kafkas
Üniversitesi
|
1994-1999
|
5. Akademik Unvanlar
Ünvan
|
Bölüm
|
Üniversite
|
Yıl
|
Arş.
Gör.
|
Besin
Hijyeni ve Tekn. Böl., Veteriner Fak.
|
Kafkas
Üniv.
|
1993-99
|
Yrd.
Doç.
|
Besin
Hijyeni ve Tekn. Böl., Veteriner Fak.
|
Kafkas
Üniv.
|
2000-2007
|
Doçent
|
Gıda Hijyeni
ve Tekn. Böl., Veteriner Fak.
|
Kafkas
Üniv.
|
25/12/2007
|
Profesör
|
Gıda Hijyeni
ve Tekn. Böl., Veteriner Fak.
|
Siirt Üniv.
|
10/12/2020
|
6. Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora
Tezleri
6.1. Yüksek
Lisans Tezleri
Baran,
K.F. “Hazır kıyma ve tavuk etlerinde Escherichia coli O157:H7’nin
araştırılması. Kafkas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü. 2002.
Sığırtmaç,
N. Escherichia coli izolasyonu ve
identifikasyonunda kullanılabilecek yeni metotların araştırılması. Kafkas
Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2008.
6.2. Doktora
Tezleri
Aydın, Berna. Tulum
peynirlerinin hızlı olgunlaştırılması üzerine çalışmalar, Kafkas Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Enstitüsü. 2007.
Aksoy, Aksem. Tavuk
etlerinde raf ömrünü uzatmada kullanılabilecek doğal antimikrobiyel kaynakların
araştırılması. Kafkas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İkinci Danışman.
2008.
7. Yayınlar
7.1.
Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
a.
SCI, SCI Expanded, SSCI, AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makaleler:
a1. Gülmez, M. and Güven,
A. Survival of Escherichia coli O157:H7, Listeria monocytogenes
4b and Yersinia enterocolitica O3 in different yogurt and kefir
combinations as pre-fermented contaminant. Journal of Applied
Microbiology, 95, 631-636,
2003.
a2. Gülmez, M. and Güven,
A. Survival
Of Escherichia coli O157:H7, Listeria monocytogenes 4b and Yersinia
enterocolitica O3 in Ayran and Modified Kefir as Pre- and Postfermentation
Contaminant. Veterinarni
Medicina- Czech, 48,126-132,
2003.
a3. Güven, A., Güven, A. and Gülmez, M The effect of kefir on the activities of
GSH-Px, GST, CAT, and LPO levels in carbon Tetrachloride-induced mice tissues. Journal
of Veterinary Medicine B, 50, 412-416,
2003.
a4. Güven, A., Aslantaş, Ö. and Gülmez, M Insidence and serotype distribution of salmonella in
broiler carcasses in the market. Indian Veterinary Journal, 80, 244-246, 2003.
a5. Gülmez, M. and Güven,
A. Note: Behavior
of Escherichia coli O157:H7, Listeria monocytogenes 4b and Yersinia
enterocolitica O3 in Pasteurised and Non-pasteurised Kefir Fermented for
One or Two Days. Food
Science and Technology International 9,
365-369, 2003.
a6. Gülmez, M., Baz, E., Güven, A. The use of novobiocin and cefixime-tellurite in broth, and of cefixime-tellurite, salicin, rhamnose and
MUG in agar medium for the detection of Escherichia coli O157:H7 from
ground beef. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 28, 753-759, 2004.
a7. Güven, A., Gülmez, M. Evaluation of Bile Salt No. 3, Novobiocin,
and cefixime-tellurite in enrichment and/or selective plating media for
detection of Escherichia coli O157:H7 from ground beef. Turkish
Journal of Veterinary and Animal Sciences,29, 251-256, 2005.
a8. Gülmez, M., Vatansever, L., Güven, A., Duman B., Sezer, Ç. Use of
salicin-rhamnose-cellobiose-4-methyumbelliferyl-b-D glucuronide-sorbitol MacConkey (SRC-MUG-SMAC)
differential agar for the presumptive identification of Escherichia coli O157:H7
from primary isolation step. Turkish Journal of Veterinary and Animal
Sciences 29, 1137-1141, 2005.
a9. Gülmez, M., Oral, N., Vatansever,
L. The
Effect of water extract of sumac (Rhus coriaria L.) and lactic acid on
decontamination and shelf-life of raw broiler wings. Poultry Science, 85;1466-1471,
2006.
a10. Nebahat Oral, Murat Gülmez, Leyla Vatansever, Abamüslüm Güven. Antibacterial activity of sumac extract, thyme water and lactic acid
against Escherichia coli O157:H7,
Listeria monocytogenes 4b, Staphylococcus aureus and Yersinia enterocolitica O3. Medycyna Weterinaryjna, 63, 938-940,
2007.
a11. Oral, N.,
Gülmez, M., Vatansever, L., Güven, A. Application of antimicrobial ice for
extending shelf life of fish. Journal of
Food Protection, 71;1, 218-222, 2008.
a12. Oral, N., L.,
Vatansever, M., Gülmez ve A. Güven, Antibacterial Activity of Some Turkish
Plant Hydrosols. Kafkas
Univ Vet Fak Derg, 14 (2), 205-209, 2008.
a13. Vatansever,
L., M., Gülmez, N., Oral, A. Güven ve S., Otlu. Effects of Sumac (Rhus coriaria
L), Oregano (Oreganum vulgare L.) and Laktic acid on Microbiological
Decontamination and Shelf-life of Raw Broiler Drumsticks. Kafkas Univ Vet
Fak Derg, 14, (2), 211-216, 2008.
a14. Duman Aydın, B., Gülmez, M. Erzincan Tulum Peyniri
üretiminde alternatif yöntemlerin araştırılması. Kafkas Univ Vet Fak Derg, 14;1, 67-73, 2008.
a15. Oral, N., L. Vatansever,
Ç. Sezer, B. Aydın, A. Güven, M. Gülmez, K. H. C. Başer ve M. Kürkçüoğlu,
Effect of Absorbent Pads Containing Oregano Essential Oil on the Shelf Life
Extension of Over-Wrap Packed Chicken Drumsticks Stored at 4°C.
Poultry Science, 88, 1459-1465, 2009.
a16. Bilge Oral, N., L.
Vatansever, B. Duman Aydın, Ç. Sezer, A. Güven, M. Gülmez, K. H. C. Başer ve M.
Kürkçüoğlu, Effect of Oregano essential oil on biofilms formed by Staphylococci
and Escherichia coli. Kafkas
Univ Vet Fak Derg, 16, supplement A,23-29, 2010.
a17. Aksem AKSOY,
Abamüslüm GÜVEN, Murat GÜLMEZ. Bazı Bitki İnfüzyonları ve Hidrodistilatlarının
Piliç Etlerinin Dekontaminasyonu ve Raf Ömrüne Etkisi. Kafkas Univ Vet Fak Derg
17 (Suppl A): 137-S143, 2011.
a18. S. Zerrin ERDOĞMUŞ, Nurhayat GÜLMEZ, Ayfer FINDIK, Hüseyin ŞAH, Murat
GÜLMEZ. (2018). Efficacy of Probiotics on Health Status and Growth Performance
of Eimeria tenella Infected Broiler
Chickens. Kafkas
Univ Vet Fak Derg., 25;3, 311-320. DOI: 10.9775/kvfd.2018.20889.
a19. Serkan
SAYINER, Nurhayat GÜLMEZ, Zafer SABİT, Murat GÜLMEZ (2019). Effects of
Deep-Frying Sunflower Oil on Sperm Parameters in A Mouse Model: Do Probiotics
Have A Protective Effect?. Kafkas Üniv
Vet Fak Derg., 25;6. DOI: 10.9775/kvfd.2019.22063.
b. SCI, SCI Expanded, SSCI,
AHCI kapsamı dışındaki uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makaleler.
b1. Baran, K.F. and Gülmez,
M. The Occurence of Escherichia coli O157:H7 in the Ground Beef
and Chicken Drumsticks. Internet Journal of Food Safety, 2, 13-15, 2003.
b2. Güven, A., Gülmez,
M, Duman, B. and Sezer Ç. The microbiological
contamination of traditionally processed raw goose carcasses marketed in Kars
(Turkey). Internet Journal of Food Safety, 3, 4-7, 2003.
b3. Gülmez, M., Oral, N., Güven, A., Vatansever, L., Baz, E. Antibacterial activity of oregano tea and a
commercial oregano water against Escherichia coli O157:H7, Listeria
monocytogenes 4b, Staphylococcus aureus and Yersinia
enterocolitica O3. Internet
Journal of Food Safety, 8;7-13, 2006.
b4. Gulmez M, Gulmez
N, Bingol S, Deprem T and Koral Tasci S. (2020). Effect of dietary inclusion of probiotics on growth and intestinal
morphology of broiler chickens. J. World's Poult. Res., 9 (1): 24-31. PII:
S2322455X1900000-9.
7.2. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri
kitabında (Proceeedins) basılan bildiriler.
7.2.1. Güven A. ve Gülmez M. Hayvansal gıdalarda hijyen
sorunu ve bölgemizdeki durum. Kars-Gence Hayvancılığı ve Bilimsel İşbirliği
Sempozyumu, 23-24 Ekim 2001, Kars.
7.2.2. Gülmez, M. ve Güven, A. Ayran ve kefir
örneklerinde Escherichia coli O157:H7, Listeria monocytogenes 4b
ve Yersinia enterocolitica O3’ün yaşam süreçlerinin araştırılması.
Gence-Kars Veterinerlik Sempozyumu, 29 Nisan-4 Mayıs 2003, Gence-Azerbaycan.
7.2.3. Bilge
Oral, N., L. Vatansever, Ç. Sezer, B. Aydın, A. Güven, M. Gülmez, K.H.C. Başer
ve M. Kürkçüoğlu. Antimikrobiyel Paketlemenin Taze Broiler Butlarının Raf Ömrü
Üzerine Etkisi. VIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslar arası
Katılımlı), 2008.
7.2.4. Gülmez, M., Yıldız Bayhan, K., Üner, S (2022). Development of a process suitable for cow's milk kumiss production. pp. 381-404. Sözlü sunum, Tam metin International Siirt Conference On Scientific Research Siirt University, November 18-19, 2022.
7.2.5. Gülmez, M., Yıldız Bayhan, K., Üner, S (2022). Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses of Siirt Herby Cheese. pp. 405-419. Sözlü sunum, Tam metin. International Siirt Conference On Scientific Research Siirt University, November 18-19, 2022.
7.2.6. Gülmez, M., Yıldız Bayhan, K., Üner, S (2022). Effects of pasteurized sheep's milk use on production and maturation of Siirt herby cheese. 5th International Conference on Food, Agriculture and Veterinary, 17 - 19 February 2023,Türkiye.
7.3. Yazılan
uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler: Yoktur.
7.4. Ulusal
hakemli dergilerde yayımlanan makaleler
7.4.1.Güven, A., Gülmez, M.
ve Kamber, U. Kars İlinde Tüketime Sunulan Kıymalarda Bazı Patojen
Mikroorganizmaların Araştırılması ve Kıymaların Mikrobiyolojik Kalitesinin
Belirlenmesi. Kafkas Üniv. Vet.Fak. Derg., 3, 57-65, 1997.
7.4.2. Gülmez, M. Campylobacter
jejuni İzolasyonunda Kullanılan Bazı Kültürel Teknikler ve Tavuk Etlerinde
Termofilik Campylobacter’lerin Araştırılması. Kafkas Üniv. Vet. Fak.
Derg., 5, 145-153, 1999. Adayın kendi Doktora Tezi’nden özetlenmiştir.
7.4.3. Gülmez, M., Güven, A. ve Çetinkaya A.
Karsta tüketime sunulan taze ve salamura beyaz peynirlerinin mikrobiyolojik ve
kimyasal özellikleri. Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg., 7(1): 56-62, 2001.
7.4.4. Gülmez, M. ve Güven, A. Kars ilinde
satışa sunulan çeçil (civil) peynirlerinin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal
özellikleri. Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg., 7(1): 63-70, 2001.
7.4.5. Murat Gülmez, Abamüslüm Güven. Beyaz ve
çeçil peynirlerinde Campylobacter, Salmonella ve Listeria türlerinin
araştırılması. Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg., 7(2): 155-161, 2001.
7.4.6. Murat Gülmez, Abamüslüm Güven, Çiğdem Sezer,
Berna Duman. Evaluation of microbiological and chemical quality of ayran
samples marketed in Kars and Ankara cities in Turkey. Kafkas Üniv. Vet. Fak.
Derg. 9(1): 49-53, 2003.
7.4.7. Aysel Güven,
Abamüslüm Güven, Murat Gülmez, Ebru Beytut,
E. ve Mine Erişir. Aterosklerotik farelerde kefir ve yoğurdun
lipidperoksidasyonuna ve antioksidan enzimlere etkileri. Kafkas Üniv.
Vet. Fak. Derg. 9(1): 79-83,
2003.
7.4.8.
Ethem Baz, Murat Gülmez, Abamüslüm Güven., Çiğdem Sezer, Berna Duman. Kars ilinde satışa sunulan çiğ süt ve taze
beyaz peynirlerin Koliform Grubu Bakteri, E.coli ve E. coli O157:H7
yönünden incelenmesi. Kafkas Üniv.Vet. Fak. Derg., 9(2): 165-167, 2003.
7.4.9. Murat Gülmez, Nebahat Oral, Abamüslüm Güven, Ethem Baz, Leyla Vatansever, Berna Duman, Çiğdem Sezer. Kars’ta satışa
sunulan peynir mayalarının bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik
özellikleri. Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg., 10,
189-194, 2004.
7.4.10. Murat Gülmez, Nebahat Oral,
Abamüslüm Güven, Ethem Baz, Çiğdem Sezer, Berna Duman. B. Kars’ta tüketime sunulan kaşar
peynirlerinin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri. Kafkas Üniv. Vet. Fak.
Derg.,
10, 183-188, 2004.
7.4.11. Murat Gülmez,
Çiğdem Sezer, Berna Duman, Leyla Vatansever, Nebahat Oral, Ethem Baz.
Lokantalarda tüketime sunulan bazı gıdaların ve içme sularının mikrobiyolojik
kaliteleri. Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg. 11, 5-10, 2005.
7.4.12. Murat Gülmez, Nebahat Oral, Çiğdem Sezer, Berna Duman, B. Leyla
Vatansever. Satış
yerlerinden alınan maydanoz örneklerinin kekik suyu ve sirke ile
dekontaminasyonu. Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg. 12, 41-47, 2006.
7.4.13. Murat Gülmez, Ufuk Kamber. Kanatlı Etinin Elektrikle Stimülasyonu. Kafkas
Üniv. Vet. Fak. Derg., 3,
239-245, 1997. Derleme.
7.4.14. Murat Gülmez,
Abamüslüm Güven. Probiyotik, Prebiyotik ve Sinbiyotikler. Kafkas Üniv. Vet.
Fak. Derg., 8, 83-89, 2002.
Derleme.
7.4.15. Nebahat Oral, Murat Gülmez. Gıda kaynaklı patojenler için
kesim öncesi dekontaminasyon uygulamaları. Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg. 12, 77-84, 2006. Derleme.
7.4.16. Abamüslüm Güven, Murat
Gülmez, M. Fonksiyonel gıdalar
ve sağlıkla ilişkisi. Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg. 12, 91-96, 2006. Derleme.
7.4.17. Murat Gülmez. Antimikrobiyel Direnç: Küresel Bir Sorun. 2022, Dicle Ü. Vet. Fak. Derg., 15 (1): 53 - 58, 30.06.2022. https://doi.org/10.47027/duvetfd.1059497 Derleme.
7.14.18. Gülmez M, Bayhan KY, Üner S. Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses of Siirt Herby Cheese. Bozok Vet Sci (2022) 3, (2): 33-39.
7.14.19. Murat GÜLMEZ, Kübranur YILDIZ BAYHAN, Sefa ÜNER (2023). The effects of modifications at milk and incubation conditions on the production of cow's kumiss. Veterinary Journal of Kastamonu University, 2:1, 1-20.
7.14.20.
Murat GÜLMEZ, Kübranur YILDIZ BAYHAN, Sefa ÜNER (2023). Effects of Pasteurized Sheep's Milk Use on Production and Ripening of Siirt Herby Cheese. (2023) 4, (1): 1-11 DOI: 10.58833/bozokvetsci.1219193.
7.5. Ulusal
bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
7.5.1. Gülmez, M. ve Güven, A. Yoğurt, ayran ve kefir gibi fermente süt
ürünlerinin mikrobiyolojik açıdan güvenirliliği. III. Ulusal Sindirim
Yoluyla Bulaşan İnfeksiyonlar Simpozyumu, 6-9 Mayıs- 2003, Nevşehir. (A1, A2 ve A5 kodlu
makalelerden derlenmiştir).
7.5.2. Gülmez, M.,
Vatansever, L., Güven, A., Duman, B., Sezer, Ç. Escherichia coli O157’nin
izolasyonunda salisin-ramnoz-sellobiyoz-4-metilumbelliferil-b-D glukuronit-sorbitol
MacConkey (SRC-MUG-SMAC) ayırıcı agarın kullanılması. I. Ulusal Veteriner
Gıda Hijyeni Kongresi, 29 Eylül-1 Ekim 2004, Ankara. (A10 kodlu makaleden
derlenmiştir).
7.5.3.
Güven, A. ve Gülmez, M. Kıymalardan
Escherichia coli O157:H7 izolasyonu amacıyla zenginleştirme ve /veya
sorbitol bazlı katı besi yerlerinde kullanılan safra tuzları No. 3, novobiyosin
ve sefiksim-tellurit saplementlerinin değerlendirilmesi. I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 29 Eylül-1 Ekim 2004, Ankara. (A9 kodlu makaleden
derlenmiştir).
7.5.4. Oral, N.,
L. Vatansever, B. Duman Aydın, Ç. Sezer, A. Güven, M. Gülmez, K.H.C. Başer ve
M. Kürkçüoğlu, ? Kekik Uçucu Yağının Staphylococ ve Escherichia coli
Biyofilmleri Üzerine Etkisi., 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2009.
7.5.5.
Vatansever, L., S. Gül, N. Bilge Oral, B. Duman, Ç. Sezer, M. Gülmez ve A.
Güven. Kekik Yağının Bazı Gıda Patojenleri Üzerine Antibakteriyel Etki Dozunun
Belirlenmesi ve İnsan Kromozomları Üzerine In-vitro Genotoksik Etkisinin
İncelenmesi., 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2009.
7.5.6. Güven,
A., Güven, A., Gülmez, M., Gül, S., Devrim, A.K., “ The effects of Kefir
supplemented diets on the activities of GSH-PX, CAT and GSH, MDA levels in mice
blood”, 6. Ulusal Veteriner İç Hastalıkları Kongresi, s 119, Kars, 2005.
7.6 Diğer
yayınlar. Yoktur.
8. Projeler
8.1.TÜBİTAK: Tavukçulukta
Antibiyotik İhtiyacını Azaltacak Yem Katkısı Geliştirmek. Bütçe 400.000 TL.
Hibe oranı %70, Tamamlandı. Proje yazarı ve Ar-Ge lideri olarak 18 ay süreyle
tam zamanlı çalışıldı. Bakın Tarım Ltd. Şti. bünyesinde Ar-Ge altyapısı
kuruldu. 2008-2010. İki adet bilimsel makale çıktısı olmuştur (A21 ve A22).
Ürün adı Smart Prolive Broiler.
8.2.TÜBİTAK: Yumurta
tavuğunda doğal bir verim artırıcı yem katkısı geliştirmek. Bütçe 400.000 TL.
Hibe oranı %70, Tamamlandı. Proje yazarı ve Ar-Ge lideri olarak 18 ay süreyle
yarı zamanlı çalışıldı. Bakın Tarım Ltd. Şti. bünyesinde Ar-Ge altyapısı
geliştirildi. 2010-2011. Ürün adı Smart Prolive Layer ve Smart Vitaplus.
8.3.TÜBİTAK: Balık
muhafazasında doğal antimikrobiyel buz uygulaması geliştirmek. Üniversite Ar-Ge
projesi, araştırmacı. 2006.
8.4.Kanatlı etlerinde
termofilik Campylobacter’lerin araştırılması. KAÜ Araştırma Fonu, Proje yürütücüsü, 1997.
8.5. Kars ilinde satışa sunulan kıymaların hijyenik kalitelerinin
araştırılması. KAÜ Araştırma Fonu, Yardımcı araştırıcı, 1996.
8.6.Sığır kıymalarında ve tavuk etlerinde Escherichia coli O157:H7’nin
araştırılması. KAÜ Araştırma Fonu, Proje yürütücüsü, 2002.
8.7.Sığır kıymalarında ve tavuk etlerinde
Arcobacter türlerinin araştırılması, KAÜ Araştırma Fonu, Proje yürütücüsü.
2003.
8.8.Çiğ süt ve beyaz peynirlerde Escherichia
coli O157:H7’nin araştırılması. KAÜ Araştırma Fonu, Yardımcı araştırıcı,
2003.
8.9.Mezbahada kesilen hayvanların dışkı ve
karkaslarında Escherichia coli O157:H7’nin araştırılması. Yardımcı
araştırıcı, KAÜ Araştırma Fonu.
8.10.Çeşitli gıdalardan Yersinia türlerinin
araştırılması. Yardımcı araştırıcı, KAÜ Araştırma Fonu.
8.11. 2021-SİÜVET-02: SİÜ-BAP (14.OOO TL): ENDÜSTRİYEL KIMIZ ÜRETİMİNDE ALTERNATİF METOTLAR GELİŞTİRMEK (2021-2022). Tamamlandı (2022): Gülmez, M (Yürütücü); Yıldız Bayhan, K; Üner, S.
8.12. TRC3_20_FZD_006: DİKA ve SİÜ (55.750, %90 Hibe): SİİRT ÜNİVERSİTESİ MODEL ET VE SÜT ÜRÜNLERİ UYGULAMA TESİSİ-Fizibilite Çalışması (2021-2022). Tamamlandı (2022). Şındak N. (Yürütücü); Gülmez, M (Yürütücü).
8.13. 2021-SİÜİHT-VET-06: SİÜ-İHTİSAS (250.000 TL): SİİRT OTLU PEYNİRİNİ ENDÜSTRİYE KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI I-Başlangıç araştırmaları (2021-2022). Gülmez, M (Yürütücü); Yıldız Bayhan , K; Üner, S.
8.14. 2022-İHTVET-04: SİÜ-İİHTİSAS (195.000 TL): SİİRT OTLU PEYNİRİNİ ENDÜSTRİYE KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI II-Proses geliştirme (2022-Devam ediyor). Gülmez, M (Yürütücü); Üner, S.; Yıldız Bayhan, K.
8.15. TÜBİTAK 2009-A projesi (6.000 TL): Çiğ, termize ve pastörize inek sütünün Siirt otlu peyniri yapımında kullanılma olanaklarının araştırılması. Yürütücü Özge Nur Dereli (Öğrenci), Danışman Prof. Dr. Murat Gülmez. P. No: 1919B012202394, Dönemi: 2022/1
8.16. DİĞER KURUMLARCA DESTEKLENEN AR-GE PROJESİ (47.000 TL): Mikrobiyel astaxhantin üretimi ve yumurtacı tavuklarda yem katkısı olarak kullanılması. İl Özel İdaresi desteği. Araştırmacı.
9. İdari Görevler
9.1. Kafkas Üniversitesi Kars
Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kurulu Üyesi. 2000-2003.
9.2. Kafkas Üniversitesi
Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Yönetim Kurulu Üyesi. 2001-2008
9.3. Kafkas Üniversitesi Ardahan
Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kurulu Üyesi. 2005-2008
9.4. Kafkas Üniversitesi
Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü. 2006-2007
9.5. Kafkas Üniversitesi Dış
İlişkiler Birimi, Projeler Alt Birimi Üyesi, 2007-2008.
9.6. SİÜ, Veteriner Fak. Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Böl. Bşk., 2020-----
10. Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler. Yoktur.
11. Ödüller. Yoktur.
12. Son iki yılda verdiğiniz lisans ve
lisansüstü düzeydeki dersler için aşağıdaki tabloyu doldurunuz.
Akademik
|
Dönem
|
Dersin Adı
|
Haftalık Saati
|
Öğrenci
|
Yıl
|
|
|
Teorik
|
Uygulama
|
Sayısı
|
2019-20
|
Bahar
|
Et bilimi ve tekn.
|
3
|
1
|
86
|
2019-20
|
Bahar
|
Süt bilimi ve tekn.
|
2
|
1
|
98
|
2019-20
|
Bahar
|
İntörnlük
|
16
|
16
|
21
|
Not: Açılmışsa yaz döneminde verilen dersler de tabloya ilave
edilecektir.