İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı
Telefon 0000 000 00 00
Kurumsal E-Posta
E-Posta
Web

Öğr. Gör. MEHMET NAZIM EFE

• Görev
  • Dosyalar
  • Çalışmalar
İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi

Özgeçmiş

1984 yılında Siirt’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Bu süreçte sekiz yıl kadar el-Fahr Medresesi’nde Güneydoğu’nun tanınmış âlimlerinden Molla Bedrettin Sancar’ın gözetiminde ulûm-i âliyye olarak bilinen sarf, nahiv, mantık, münazara, vad’, belâgat gibi ilimleri okudu. 2005-2010 yılları arasında ülkemizin muasır âlimlerinden Molla Salih Ekinci hocanın rahle-i tedrîsinden geçerek Kelam, Tefsir Usûlü, Hadis Usûlü ve Fıkıh Usûlü gibi ilimleri okuduktan sonra kendisinden ilmi icazet aldı. 2010 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2010-2016 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım olarak görev yaptı. 2019’da Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı’nda Tefsîru Ebde‘i’l-Beyân li Cemî‘i Âyi’l-Kur‘ân Tefsirinin Merfû‘ât Açısından İncelenmesi isimli teziyle Yüksek Lisans programını bitirdi. 2016-2022 yılları arasında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı ve aynı fakültede doktora eğitimine devam etmektedir. Hâlen Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Arapça’yı çok iyi, Farsça’yı orta derecede bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Çalışmaları:

1-      Şemseddin-i Sivâsî’nin Hallü’l-Meâkıd adlı eserinin bir bölümünü Türkçe’ye tercüme etti.

2-      Tefsîru Ebde‘i’l-Beyân li Cemî‘i Âyi’l-Kur‘ân Tefsirinin Merfû‘ât Açısından İncelenmesi isimli Yüksek Lisans tezinden oluşturduğu “Molla Bedruddîn Sancar’ın Hayatı, İlmi Şahsiyeti ve Eserleri” adlı makalesi (yayın aşamasında).

YDS (Arapça): 97,50000
Güncelleme : 1.04.2022 15:45:04