Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı
Telefon /
Kurumsal E-Posta gulistan.okutan  siirt.edu.tr
E-Posta gulistanokutan  outlook.com
Web
Açıklama
Güncelleme8.03.2023 20:00:15

Öğr. Gör. GÜLİSTAN OKUTAN

  • Görev
  • Dosyalar
  • Çalışmalar
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi
Kongre ve sempozyum
  1. Okutan, G., Boran G. Use of Pearl Mullet (Chalcalburnus tarichi, Pallas, 1811) in Surimi Production: Preliminary Studies on Yield. Uluslararası Tarım Bilim Kongresi (Poster sunumu). 9-12 Mayıs 2018. Van, Türkiye
  2. Okutan, G., Boran G. Bazı Proteinlerin Farklı Çözücülerdeki Çözünürlüğü ve Film Oluşturma Becerisi: Ön Çalışma Sonuçları (Sözlü sunum). ISPEC 3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi. 20-22 Aralık 2019. Van, Türkiye.
  3. Okutan, G., Boran G. Bazı Proteinlerin Farklı Çözücülerdeki Çözünürlüğü ve Film Oluşturma Becerisi: Ön Çalışma Sonuçları (Tam metin). ISPEC 3. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi. 20-22 Aralık 2019. Van, Türkiye.
  4. Okutan G., Koç, G., Cansu, Ü., Boran, G. Farklı Proteinlerle Elde Edilen Yenilebilir Filmlerin Bazı Fiziksel ve Mekanik Özelliklerinin Karşılaştırılması (Sözlü sunum). Türkiye 13. Gıda Kongresi. 21-23 Ekim 2020. Çanakkale, Türkiye.
  5. Koç, G., Okutan G., Cansu, Ü., Boran, G. Protein Bazlı Yenilebilir Film Çözeltilerinde Viskozitenin Sıcaklık ve Protein Konsantrasyonuna Göre Değişimi (Poster sunumu). Türkiye 13. Gıda Kongresi. 21-23 Ekim 2020. Çanakkale, Türkiye.
  6. Okutan G., Koç, G., Cansu, Ü., Boran, G. Farklı Proteinlerle Elde Edilen Yenilebilir Filmlerde Bazı Fiziksel ve Mekanik Özelliklerin Depolamaya Bağlı Değişimi (Sözlü Sunum). 4. Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi. 27-28 Mayıs 2022. Van, Türkiye.
  7.  Okutan G., Koç, G., Cansu, Ü., Boran, G. Farklı Proteinlerle Elde Edilen Yenilebilir Filmlerde Bazı Fiziksel ve Mekanik Özelliklerin Depolamaya Bağlı Değişimi (Tam Metin). 4. Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi. 27-28 Mayıs 2022. Van, Türkiye.
  8. Cansu, Ü., Okutan, G., Boran, G. Keçiboynuzu Gamı İlavesinin Jelatin Çözeltileri ve Jellerinde Bazı Fiziksel ve Özellikler Üzerine Etkisi (Sözlü Sunum). 4. Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi. 27-28 Mayıs 2022. Van, Türkiye.
  9. Cansu, Ü., Okutan, G., Boran, G. Keçiboynuzu Gamı İlavesinin Jelatin Çözeltileri ve Jellerinde Bazı Fiziksel ve Özellikler Üzerine Etkisi (Tam Metin). 4. Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi. 27-28 Mayıs 2022. Van, Türkiye.
Makale
Okutan, G., Boran, G. (2020). Effect of gelatin based edible coatigns on quality of surimi from pearl mullet (Alburnus tarichi, Güldenstadt,1814) during cold storage. Food Science and Technology. Doi: https://doi.org/10.1590//fst.34520

Bulut, M., Okutan, G., Alwazeer, D., Boran, G. (2022). Hydrogen Inclusion in Modified Atmosphere Extends the Shelf Life of Chilled Rainbow Trout Fillets. Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 23 (6), TRJFAS22515. Doi: https://doi.org/10.4194/TRJFAS22515
 
Okutan, G., Boran, G. (2022). Balık yağında emülsiyon ve enkapsülasyon uygulamaları. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi. Doi: 10.53433/yyufbed.1128812