ÖZGEÇMİŞ
1. Adı
Soyadı :
TUBA UZUN BAYRAKTAR
2. Doğum Tarihi
: 08/08/1979
3. Unvanı
:
DR. ÖĞR. ÜYESİ
4. Öğrenim
Durumu : DOKTOR
Derece
|
Alan
|
Üniversite
|
Yıl
|
Lisans
|
Ziraat Fakültesi
|
Gaziosmanpaşa Üniversitesi
|
1998-2002
|
Y. Lisans (Tezli)
|
Fen Bilimleri Enstitüsü
|
Gaziosmanpaşa Üniversitesi
|
2003-2006
|
Tez Adı: "Tokat Merkez İlçede Yetiştirilen Bazı
Yerel Elma (Malus communis L.) Çeşitlerinin Fenolojik ve Pomolojik
Özelliklerinin Belirlenmesi", Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Yemliha
EDİZER
|
Doktora
|
Fen Bilimleri Enstitüsü
|
Gaziosmanpaşa Üniversitesi
|
2012-2016
|
Tez Adı: "Narince (Vitis vinifera L.)
Üzüm Çeşidinde Yaprak Hasat Sıklığı ve Salkım Seyreltme Uygulamalarının Tane,
Şıra ve Şarap Kalitesine Etkisi", Tez Danışmanları: Prof. Dr. Rüstem
CANGİ; Yrd. Doç. Dr. Mustafa BAYRAM (2. Danışman)
|
5. Akademik Unvanlar
Yardımcı Doçentlik Tarihi :
11.06.2018
Doçentlik
Tarihi :-
Profesörlük
Tarihi :-
6. Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri
6.1. Yüksek Lisans Tezleri
1. Batman ili bağcılık potansiyelinin belirlenmesi
(2021-Tamamlandı)
2. Yuvarlak Çekirdeksiz (Vitis Vinifera L.) Üzüm
Çeşidinde Deniz Yosunu Uygulamalarının Verim ve Kalite Kriterlerine Etkileri
(2022-Tamamlandı)
3.
Tayfi
ve Sultani Çekirdeksiz Üzüm Çeşidinin Salamuralık Yaprak Özelliklerinin Kalite
Kriterleri Bakımından Karşılaştırılması (2024-Tamamlandı)
4.
1103
Paulsen Anacı Üzerine Aşılı Bazı Yerel Üzüm Çeşitlerinin Aşı Performansının
Belirlenmesi (2024-Tamamlandı)
6.2. Doktora Tezleri –
7. Yayınlar
7.1. Uluslararası hakemli dergilerde
yayınlanan makaleler (SCI,SSCI,Arts and Humanities)
1. Aydın,
M. H., Canpolat, S., Uzun, T., 2023. Some soilborne pathogens causing
root rot and wilting of pistachio trees in southeastern Turkey. Canadian
Journal of Plant Pathology, 46:4, 395-409. https://doi.org/10.1080/07060661.2023.2282549.
2. Uzun, T., Baran, M. F., 2022. Energy
Input–Output Analysis of Grape (Vitis vinifera L.) Production in Turkey.
Erwerbs-Obstbau, 2022. https://doi.org/10.1007/s10341-022-00670-1 .
3. Uzun, T., Hallaç, B., 2021. Physicochemical
Characteristic of The Organic Raisins Served to Markets in Midyat Town of
Mardin Province and Beşiri Town of Batman Province in Turkey. Erwerbs-Obstbau,
Özel Sayı: 1-9, 2021.
4. Uzun, T., Cangi, R., Bayram, M., 2019. Effects of Cluster Thinning Treatments on Chemical Composition and Phenolic
Compounds of Grape Juice and Wines of Narince (Vitis vinifera) Grape
Cultivar. Fresenius
Environmental Bulletin, 28(12/A): 9669-9678, 2019.
5. Bekar, T., 2019. Grafting Performance of
Some Wine Grape (Vitis Vinifera L.) Cultivars Grafted on Different
American Grapevine Rootstocks. Applied Ecology and Enviromental Research,
17(3):5975-5985, 2019.
6. Bekar, T., Bayram, M., Cangi, R., Genc, N.,
Elmastas, M., 2017. Effects of Leaf Removals on Must and Wine Chemical
Composition and Phenolic Compounds of Narince (Vitis vinifera)
Grape Cultivar. Scientia Horticulturae, 225: 343-349, 2017.
7.2. Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan
makaleler
1. Uzun
Bayraktar, T., Kaya, G, Uyak, C., 2024. Effects of Seaweed Applications on
Phenological Development Stages and Total Effective Temperature in Yuvarlak
Çekirdeksiz Grape Variety Grown in Siirt Conditions. Black Sea Journal
of Agriculture, 7(6): 658-664, 2024.
2. Uzun Bayraktar, T., Şengül, Z., Altın,
A., 2024. Evaluating
Sustainability Practices in Viticulture Through a Comprehensive Study of
Environmental, Social, and Economic Factors: A Case from Batman Province,
Türkiye. Turkish Journal of Agriculture -
Food Science and Technology (TURJAF), 12(10): 1696-1705, 2024.
3. Aydın,
M.H., İnal, B., Uzun, T., Aydın, Y., Kayalar, B., 2023. Antepfıstığı (Pistacia
vera L.) Bahçelerinde Kök Çürüklüğü ve Solgunluğa Neden Olan Fungal
Etmenlerin Araştırılması: Siirt İli Lokasyonu, Türkiye. Turkish Journal of Agricultural Research (TUTAD), 10(3): 308-319, 2023.
4. Özgür, A., Cangi, R., Uzun, T., 2021. Narince Üzüm
Çeşidinde Salamuralık Yaprak Toplamanın Yıllık Dal Kalitesi ve Göz
Verimliliğine Etkisi. Akademik
Ziraat Dergisi, 10(1): 1-10, 2021.
5. Uzun, T., Hallaç, B., Altın, A.,
Kaya, G., 2020. Midyat/Mardin ve Beşir/Batman İlçelerinde Satışa Sunulan Bazı
Kuru Üzüm Çeşitlerinin Fizikokimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması. Turkish
Journal of Agricultural Engineering Research (TURKAGER), 1(2): 404-414, 2020.
6. Uzun, T., 2019. 1103 Paulsen Anacı
Üzerine Aşılanan Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Açık Köklü Fidan
Randımanlarının Belirlenmesi. Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, 23(3):
287-294, 2019.
7. Uzun (Bekar), T., Bahar
E., Cangi, R., Bayram, M., 2019. Effects On Chemical Composition and
Phenolic Compounds of Must and Wines Produced with Remove Approximately 45% of
Leaves of Narince Grapes Grown in Three Territories. International Refereed
& Indexed Journal on Mathematic, Engineering and Natural Sciences (EJONS),
3(10): 91-106, 2019.
8. Bekar, T., Cangi, R.,
2017. Tokat’ta Farklı Ekolojilerde Yetiştirilen Narince Üzüm Çeşidinin
Fenolojik Gelişme Evreleri ve Etkili Sıcaklık Toplamı İsteklerinin
Belirlenmesi. Türkiye Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi (TUBİD), 1(2):
86-90, 2017.
9. Bekar, T., 2017. Tokat
Merkezde Yetiştirilen Bazı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Fenolojik Gelişme
Evreleri. Türkiye Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler Dergisi (TUBİD), 1(2):
73-78, 2017.
10. Bekar, T., 2016. Şaraplık Üzüm Kalitesi Üzerine Yetiştiriciliğin Etkileri. Türk
Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 3(4): 255-264, 2016.
11. Bekar, T., 2016. Bağcılıkta Atık
Teknolojisi. Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 6 (1): 17-24,
2016.
12. Bekar, T., Bayram, M., 2016. Ticari
Maya İlave Edilerek ve Edilmeden Narince Üzüm Çeşidinden Üretilen Şarapların
Fitokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma
Dergisi, 12 (2016), 09-24.
13. Bekar, T., 2016. Verim
Sınırlandırması Yapılarak Yetiştirilen Narince Üzüm Çeşidinde Spontan ve Saf
Maya İlave Edilerek Üretilen Şarapların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi/ Journal of The
Institute of Natural and Applied Sciences, 21 (2): 100-111, 2016.
14. Edizer, Y., Bekar,
T., 2007. Tokat Merkez İlçede Yetiştirilen Bazı Yerel Elma (Malus
communis L.) Çeşitlerinin Fenolojik ve Pomolojik Özelliklerinin
Belirlenmesi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 24 (1):
1-8, 2007.
7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda
sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
1. Uzun Bayraktar, T., Kaya, A.Y., 2024. 1103 Paulsen American Grapevine
Rootstocks Under-Distillation Thyme Juice Application And Its Effect On Shoot
Growth. X-International European Conference on Interdisciplinary Scientific Research,
(Özet Bildiri/Sözlü Sunum), 27-29 August 2024, ZURICH/SWITZERLAND.
2. Aydın, M.H., Uzun, T., Aydın, Y., İnal, B.,
Kayalar, B., 2023. Determination of Reactions of Pistachio Rootstocks to
Some Important Soil Pathogenes. 33rd International Scientific-Expert Conference
of Agriculture and Food Industry, (Tam Metin, Sözlü Sunum), 13-15 November
2023, Kusadasi/AYDIN TÜRKİYE.
3. Aydın, M.H., Uzun, T., Aydın, Y., İnal, B.,
Kayalar, B., 2023. Determination of The Effectiveness of Some Fungicides
Against Root Rot and Wilt Diseases In Pistachio. 33rd International
Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, (Tam Metin,
Sözlü Sunum), 13-15 November 2023, Kusadasi/AYDIN TÜRKİYE.
4.
Uzun, T., 2023. Rooting With Hot Pit Method Of Hard-Wood Cuttings Of
Some Local Grape Cultivars Growed in Siirt Province of Turkiye. 8th
International New York Conference on Evolving Trends in Interdisciplinary
Research & Practices, (Özet Bildiri/Sözlü Sunum), 1-3 May 2023,
MANHATTAN/NEW YORK.
5. Uzun, T.,
Bayraktar, Ö.V., 2023. Üzüm
Yetiştiriciliğinde Farklı Gölgeleme Materyalleri Uygulamalarının Verim ve Bazı
Kalite Kriterlerine Etkileri. 1st International Conference on Frontiers in
Academic Research, (Özet Bildiri/Sözlü Sunum), 18-21 February 2023,
KONYA/TURKEY.
6.
Uzun, T., Altın, A., 2020. Mardin İli Midyat
İlçesinde Süryani Şarapçılığı ve Üzüm Yetiştiriciliğinin Önemi. 4th
International Conference on Agriculture, Animal Husbandry and Rural Development,
(Özet Bildiri/Sözlü Sunum), 12-14 June 2020, ANKARA/TURKEY.
7.
Uzun, T., Kaya, G., 2020. Ağır
Metal İçeriklerinin Üzüm Yetiştiriciliği Üzerine Etkileri. 4th International
Conference on Agriculture, Animal Husbandry and Rural Development, (Özet
Bildiri/Sözlü Sunum), 12-14 June 2020, ANKARA/TURKEY.
8.
Bekar, T., Kılıç, F., 2019. Features and Using Causes of Some American
Vine Rootstock Grown in Turkey. I. International
Conference on Agriculture and Rural Development, (Tam Metin/Sözlü Sunum), 10-12
June 2019, SIIRT/TURKEY.
9. Bekar, T., Bahar, E., Cangi, R.,
Bayram, M., 2019. Effects
on Chemical Composition and Phenolic Compounds of Must and Wines Produced with
Remove Approximately 45% of Leaves of Narince Grapes Grown in Three Territories. I.
International Conference on Agriculture and Rural Development, (Özet
Bildiri/Sözlü Sunum), 10-12 June 2019, SIIRT/TURKEY.
10. Bekar, T., Bahar, E., Cangi, R.,
Bayram, M., 2018. Effects of Excessive Leaf
Harvest Treatments on Chemical Composition and Phenolic Compounds of Must and
Wines Produced from Narince Grapes Grown in Different Territories.
XXX. International Horticultural Congress (Özet Bildiri/Poster), 12-16 August
2018, ISTANBUL/TURKEY.
11. Bekar, T., Cangi, R., Bayram,
M., 2016. Effect of Vine Leaf Pickling Removal on Must and Wine Composition of
Vitis vinifera L. cv. Narince, 2nd International Congress on Applied
Biological Sciences (Özet Bildiri/Poster), 27-31 May 2016, SARAJEVO.
7.4. Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
1. Uzun, T., Altın, A., Uyak, C.,
2023. Batman İli Bağcılığı, Sorunları ve Çözüm Önerileri. Bahçe, Atatürk Bahçe
Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi Özel Sayı, 52(1): 443-453, 2023.
2. Bekar, T.,
Cangi, R., 2018. Farklı Lokasyonlarda Yetiştirilen Narince Üzüm Çeşidinde
Yaprak Toplamanın Verim ve Şıra Komposizyonuna Etkisi. Bahçe, Atatürk
Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi Özel Sayı, 9. Bağcılık
ve Teknolojileri Sempozyumu Bildirileri, 47(1): 613-619, 2018.
3. Bekar, T.,
Cangi, R., 2018. Narince Üzüm Çeşidinde Verim ve Şıra Komposizyonu Üzerine
Salkım Seyreltmenin Etkileri. Bahçe, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez
Araştırma Enstitüsü Dergisi Özel Sayı, 9. Bağcılık ve Teknolojileri
Sempozyumu Bildirileri, 47(1): 605-612, 2018.
4. Ölmez Cangi, S.,
Cangi, R., Kılıç, D., Bekar, T., 2016. Salamuralık Asma
Yaprağının Dolu Zararına Karşı Sigortalanmasında Expertiz Rapor
Parametrelerinin Belirlenmesi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi (TABAD),
9 (1): 37-44, 2016.
5. Cangi, R., Durak, H., Yağcı, A., Bekar, T., Topçu
Altıncı, N., Sucu, S., Etker, M., Güler, M.Y., Bilget, K., Kılıç, D., 2016.
Farklı Gelişme Gücüne Sahip Anaçlarla Açık Köklü Asma Fidanı Üretiminde Aşılı
Çelik Dikim Zamanının Fidan Randıman ve Kalitesine Etkisi. Bahçe, Atatürk
Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi Özel Sayı, VII. Ulusal
Bahçe Bitkileri Kongresi Bildirileri, 45(2): 656-661, 2016.
6. Bekar, T., Cangi, R., 2016. Narince Üzüm Çeşidinde Yaprak Hasadının Üzüm Verimi
ve Meyve Kalitesine Etkisi. Bahçe, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma
Enstitüsü Dergisi Özel Sayı, VII. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi Bildirileri,
45(2): 515-519, 2016.
7.5. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan
ve bildiri kitabında basılan bildiriler
1. Uzun, T., Altın, A., Uyak, C.,
2022. Batman İli Bağcılığı Sorunları ve Çözüm Önerileri. 10. Bağcılık ve
Teknolojileri Sempozyumu (Özet Bildiri/Sözlü Sunum), Sayfa: 190, 03-07 Ekim 2022,
MANİSA.
2. Bekar, T.,
Cangi, R., 2017. Farklı Lokasyonlarda Yetiştirilen Narince Üzüm Çeşidinde
Yaprak Toplamanın Verim ve Şıra Komposizyonuna Etkisi. 9. Bağcılık ve
Teknolojileri Sempozyumu (Özet Bildiri/Poster), 11-14 Eylül 2017, ANKARA.
3. Bekar, T.,
Cangi, R., 2017. Narince Üzüm Çeşidinde Verim ve Şıra Komposizyonu Üzerine
Salkım Seyreltmenin Etkileri. 9. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu (Özet
Bildiri/Sözlü Sunum), 11-14 Eylül 2017, ANKARA.
4. Ölmez Cangi, S., Bekar,
T., Cangi, R., Kılıç, D., 2015. Salamuralık Asma Yaprağının Dolu
Zararına Karşı Sigortalanmasında Expertiz Rapor Parametrelerinin Belirlenmesi.
Ulusal Tarım Kongresi Bildiri Özetleri Kitabı (Özet Bildiri), Sayfa: 180, 29-31
Ekim 2015, AFYON.
5. Cangi, R., Durak, H., Yağcı, A., Bekar, T., Topçu
Altıncı, N., Sucu, S., Etker, M., Güler, M.Y., Bilget, K., 2015. Farklı Gelişme
Gücüne Sahip Anaçlarla Açık Köklü Asma Fidanı Üretiminde Aşılı Çelik Dikim
Zamanının Fidan Randıman ve Kalitesine Etkisi. VII. Ulusal Bahçe Bitkileri
Kongresi Bildiri Özetleri Kitabı (Özet Bildiri), Sayfa: 107, 25-29 Ağustos
2015, ÇANAKKALE.
6. Bekar, T., Cangi, R., 2015. Narince Üzüm Çeşidinde Yaprak Hasadının Üzüm Verimi
ve Meyve Kalitesine Etkisi. VII. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi Bildiri
Özetleri Kitabı (Özet Bildiri/Sözlü Sunum), Sayfa: 3, 25-29 Ağustos 2015,
ÇANAKKALE.
7. Bekar, T., Bayram, M., Cangi,
R., Elmastaş, M., 2015. Narince Üzüm Çeşidinde Salkım Seyreltmenin Şıra ve
Şarapların Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Etkileri. VII. Ulusal Bahçe
Bitkileri Kongresi Bildiri Özetleri Kitabı (Özet Bildiri/Poster), Sayfa: 106,
25-29 Ağustos 2015, ÇANAKKALE.
8. Bekar, T., Bayram, M., Cangi,
R., Elmastaş, M., 2015. Narince Üzüm
Çeşidinde Yaprak Hasadı Uygulamalarının Şıra ve Şarap Kalitesine Etkileri.
VII. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi Bildiri Özetleri Kitabı (Özet Bildiri/Poster),
Sayfa: 90, 25-29 Ağustos 2015, ÇANAKKALE.
7.6. Diğer yayınlar
1. Ölmez Cangi, S., Cangi, R., Kılıç, D., Bekar, T.,
2015. Salamuralık Asma Yaprağının Dolu Zararına Karşı Sigortalanmasında
Expertiz Rapor Parametrelerinin Belirlenmesi. Türk Bilimsel Derlemeler
Dergisi, 8 (2): 48-55, 2015.
8. Projeler
1. Batman İli Bağcılık
Potansiyelinin Belirlenmesi. (Tamamlandı-01.03.2022) Siirt Üniversitesi
Bilimsel Araştırmalar Projeleri Başkanlığı, Yüksek Lisans Tez Projesi,
Yürütücüsü, 2021-SİÜFEB-023.
2. Yuvarlak
Çekirdeksiz (Vitis Vinifera L.) Üzüm Çeşidinde Deniz Yosunu
Uygulamalarının Verim ve Kalite Kriterlerine Etkileri. (Tamamlandı-28.10.2022) Siirt Üniversitesi
Bilimsel Araştırmalar Projeleri Başkanlığı, Yüksek Lisans Tez Projesi,
Yürütücüsü, 2021-SİÜFEB-024.
3. Üzüm Yetiştiriciliğinde
Farklı Gölge Materyalleri Kullanımının Teknik ve Ekolojik Yönünün Siirt İli
Koşullarında Değerlendirilmesi. (Tamamlandı-23.03.2023) Siirt Üniversitesi
Bilimsel Araştırmalar Projeleri Başkanlığı, Münferit Proje, Proje Yürütücüsü,
2020-SİÜZİR-025.
4. Red
Globe (Vitis Vinifera L.) Üzümünde Multigreen Uygulamalarının
Verim ve Kalite Parametrelerine Etkileri. (Tamamlandı-31.10.2023) Siirt Üniversitesi
Bilimsel Araştırmalar Projeleri Başkanlığı, Münferit Proje,
Yürütücüsü, 2021-SİÜFEB-063.
5. Siirt Yöresinde
Fıstık Fidanlığı ve Bahçelerinde Kurumalara Neden Olan Toprak Patojenlerinin
Tespiti ve Mücadele Olanaklarının Belirlenmesi. (Devam Ediyor) Siirt Üniversitesi
Tarım ve Hayvancılık İhtisaslaşma Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü,
İhtisaslaşma Projesi, Araştırmacı, 2021-SİÜİHT-ZİR-07.
6. Siirt Fıstığı,
Bal ve Katma Değeri Yüksek Diğer Arı Ürünleri ve Yerel Üzüm Çeşitleri
Üretiminde Sürdürülebilirliğin Sağlanması İçin Modern Yaklaşımlar: Siirt İli
Örneği. (Devam Ediyor) Siirt Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık İhtisaslaşma Koordinasyon Merkezi
Koordinatörlüğü, İhtisaslaşma Projesi, Araştırmacı, 2021-SİÜİHT-ZİR-14.
7. Narince (Vitis
vinifera spp.) Üzüm Çeşidinde Yaprak Hasat Sıklığı ve
Salkım Seyreltmenin Meyve, Şıra ve Şarap Kalitesine
Etkisi. (Tamamlandı) Gaziosmanpaşa Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar
Projeleri Başkanlığı, Yüksek Lisans Tez Projesi, Yardımcı
Araştırıcı, BAP-2014/27.
9. İdari Görevler
1.
Dicle Kalkınma Ajansı Tarımsal Yerel Ürünlerde Katma Değer Artışının Sağlanması
“Sonuç Odaklı Programlar (SOP)” Çalışma Grubu Komisyon Üyeliği
(02/04/2021-devam ediyor)
2. Tarım ve Hayvancılık
İhtisaslaşma Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü- Yönetim Kurulu Üyesi (20.01.2021-05.12.2023)
3. Bağcılık Uygulama ve
Araştırma Merkezi Müdürlüğü- Araştırma Merkezi Müdürü V. (21/04/2020-03/01/2023)
4. Bağcılık Uygulama
ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü- Yönetim Kurulu Başkanı (21/04/2020-03/01/2023)
5. Tarım Çalışmaları
Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü- Araştırma Merkezi Müdürü (23/03/2020-03/01/2023)
6. Tarım Çalışmaları
Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü- Yönetim Kurulu Başkanı (23/03/2020-03/01/2023)
7. Tarım Çalışmaları
Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü- Müdür Yardımcısı
(22/11/2018-23/03/2020)
8. Tarım Çalışmaları
Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü- Yönetim Kurulu Üyesi (22/11/2018-23/03/2020)
9. Akademik Teşvik
Komisyon Üyesi (21.01.2020- 23.01.2023)
10. Siirt Valiliği İl
Tarım ve Orman Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube
Müdürlüğü, Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı
kapsamında İl Proje Değerlendirme Jürisi (01.02.2019- devam ediyor)
11. AR-GE Komisyonu
Üyesi (22.01.2019- 18.04.2019)
12. Çevre Düzenleme
Komisyonu Üyesi (22.01.2019- 18.04.2019)
13. Web Sitesi
Komisyonu Üyesi (06/12/2018- devam ediyor)
14. Piyasa Araştırma
Komisyonu Üyesi (05/07/2018-devam ediyor)
10. Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara
Üyelikler
1. Bahçe Bitkileri
Derneği
11. Bilimsel Dergilerde Hakemlik (
SCI, SSCI, AHCI’ de Yer Alan Dergilerde)
1. Elsevier; Scientia
Horticulturae
2. Springer;
Erwerbs-Obstbau
3. Adnan Menderes
Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
4. Gaziosmanpaşa
Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
5. Alanya Alaaddin
Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Fen Bilimleri Dergisi
6. Çanakkale Onsekiz Mart
Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dergisi
7. Turkish Journal of
Agriculture- Food Science and Technology
8. Türk Tarım ve Doğa
Bilimleri Dergisi
12. Son iki yılda
verdiğiniz lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler için aşağıdaki tabloyu
doldurunuz.
Akademik
Yıl
|
Dönem
|
Dersin Adı
|
Haftalık Saati
|
Öğrenci Sayısı
|
Teorik
|
Uygulama
|
2021-2022
Lisans
|
Güz
|
Bahçe Bitkilerinin Muhafaza ve
Pazara Hazırlanması
|
3
|
0
|
3
|
Proje Hazırlama Tekniği
|
2
|
1
|
9
|
Bitirme Tezi I
|
2
|
0
|
2
|
Mesleki Uygulama I
|
0
|
4
|
9
|
Staj I
|
0
|
4
|
3
|
Bahar
|
Özel Bağcılık
|
3
|
2
|
10
|
Meyve Ağaçlarında Çoğaltma ve
Budama
|
2
|
2
|
4
|
Bitirme Tezi II
|
2
|
0
|
2
|
Mesleki Uygulama II
|
0
|
4
|
9
|
Staj II
|
0
|
4
|
3
|
2022-2023
Lisans
|
Güz
|
Bahçe Bitkilerinin Muhafaza ve
Pazara Hazırlanması
|
3
|
0
|
9
|
Proje Hazırlama Tekniği
|
2
|
1
|
15
|
Mesleki Uygulama I
|
0
|
4
|
15
|
Bitirme Tezi I
|
2
|
0
|
1
|
Staj I
|
0
|
4
|
9
|
Bahar
|
Özel Bağcılık
|
3
|
2
|
10
|
Meyve Ağaçlarında Çoğaltma ve
Budama
|
2
|
2
|
9
|
Mesleki Uygulama II
|
0
|
4
|
15
|
Bitirme Tezi II
|
2
|
0
|
1
|
Staj II
|
0
|
4
|
9
|
2021-2022
Yüksek Lisans
|
Güz
|
Özel Asma Islahı (YL)
|
3
|
0
|
3
|
Bahçe Bitkilerinin Kurağa ve Dona
Dayanım Esasları (YL)
|
3
|
0
|
2
|
Ampelografi (YL)
|
3
|
0
|
2
|
Yüksek Lisans Tez Hazırlık (YL)
|
0
|
1
|
2
|
Yüksek Lisans Tez Çalışması (YL)
|
0
|
1
|
3
|
Uzmanlık Alan Dersi (YL)
|
8
|
0
|
5
|
Bahar
|
Özel Bağcılık (YL)
|
3
|
2
|
2
|
Asma Fizyolojisi (YL)
|
3
|
0
|
3
|
Ülkemizde Asma Gen Potansiyelinin Tanıtılması
(YL)
|
3
|
0
|
2
|
Asma Fidanı Standardizasyonu (YL)
|
3
|
0
|
2
|
Yüksek Lisans Tez Hazırlık (YL)
|
0
|
1
|
2
|
Yüksek Lisans Tez Çalışması (YL)
|
0
|
1
|
2
|
Uzmanlık Alan Dersi (YL)
|
8
|
0
|
4
|
Yüksel Lisans Semineri (YL)
|
0
|
2
|
2
|
2022-2023
Yüksek
Lisans
|
Güz
|
Özel Asma Islahı (YL)
|
3
|
0
|
1
|
Bahçe Bitkilerinin Kurağa ve Dona
Dayanım Esasları (YL)
|
3
|
0
|
1
|
Ampelografi (YL)
|
3
|
0
|
1
|
Yüksek Lisans Tez Hazırlık (YL)
|
0
|
1
|
1
|
Yüksek Lisans Tez Çalışması (YL)
|
0
|
1
|
3
|
Uzmanlık Alan Dersi (YL)
|
8
|
0
|
4
|
Bahar
|
Asma Fizyolojisi (YL)
|
3
|
0
|
3
|
Ülkemizde Asma Gen Potansiyelinin
Tanıtılması (YL)
|
3
|
0
|
1
|
Asma Fidanı Standardizasyonu (YL)
|
3
|
0
|
2
|
Özel Bağcılık
|
3
|
2
|
0
|
Yüksek Lisans Tez Hazırlık (YL)
|
0
|
1
|
1
|
Yüksek Lisans Tez Çalışması (YL)
|
0
|
1
|
3
|
Uzmanlık Alan Dersi (YL)
|
8
|
0
|
4
|
Yüksel Lisans Semineri (YL)
|
0
|
2
|
1
|
Not: Açılmışsa, yaz döneminde verilen dersler de tabloya ilave
edilecektir.