P
ÖZGEÇMİŞ
1. Adı Soyadı :
Sultan DERE
2. Doğum Tarihi
: 27/04/1986
3. Unvanı : Doktor Araştırma Görevlisi
4.Öğrenim Durumu :
Doktora
Derece
|
Alan
|
Üniversite
|
Yıl
|
Lisans
|
Ziraat
Mühendisliği
|
Çanakkale
Onsekiz Mart Üniversitesi
|
2009
|
Y. Lisans
|
Biyoloji
|
Gaziantep
Üniversitesi
|
2012
|
Doktora
|
Bahçe
Bitkileri
|
Çukurova
Üniversitesi
|
2019
|
4.1. Yapılan tezler
Yüksek Lisans Tez Çalışması : Kurşun uygulamasının yerfıstığındaki (Arachis
hypogaea L.) fizyolojik etkileri
Physiological effects of lead application on peanut (Arachis hypogaea L.)
Doktora Tez Çalışması : Domateste besin
özellikleri ve kalitenin kuraklığa dayanıklılıkla arttırılması
Increasing of nutritional and
quality properties of tomatoes with resistance to drought stress
5. Akademik
Unvanlar
Araştırma Görevlisi : 04.02.2014
Yardımcı
Doçentlik Tarihi :
Doçentlik
Tarihi :
Profesörlük
Tarihi :
6. Yönetilen
Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri
6.1. Yüksek Lisans Tezleri
1. ...
2.
…
6.2. Doktora Tezleri
1.
…
2.
…
7. Yayınlar
7.1. Uluslararası hakemli dergilerde
yayınlanan makaleler (SCI,SSCI,Artsand Humanities)
1. Coban, A., Akhoundnejad, Y., Dere, S., Dasgan, H.Y.,2019. Impact of
Salt-tolerant Rootstock on the Enhancement of Sensitive Tomato Plant Responses
to Salinity. Hortscience • https://doi.org/10.21273/HORTSCI14476-19.
16 December 2019.
2. Dere, S., Coban, A., Akhoundnejad, Y., Ozsoy, S., Dasgan, H.Y., 2019. Use of Mycorrhiza to Reduce Mineral Fertilizers
in Soilless Melon (Cucumis melo L.) Cultivation. Not Bot Horti Agrobo, 2019, 47(4):1331-1336. DOI:10.15835/nbha47411738.
7.2. Uluslararası diğer hakemli
dergilerde yayınlanan makaleler
1. Dere, S., Daşgan, H.Y., Ceylan, E., İlhan, M., 2020. Genotypic Variation in Calcium Uptake in Common Bean (Phaseolus vulgaris L.) under Chilling Stress. Turk J Agric Res, 7(1): 59-65
2. Dere, S., 2019. Kurşun Kirliliğinin Tarımsal Üretime Etkileri. EJONS International Journal on Mathematic, Engineering and Natural Sciences, Year 3 (2019) Vol:12
Issued in December, 2019 www.ejons.co.uk.
3. Dere, S., Daşgan, H.Y., Akhoundnejad, Y., Kafkas,
E., 2018. Screening of High Temperature Tolerant Tomato Genotypes for Their Fruit
Mineral Content. Yyü Tar Bil Derg.(Yyu J Agr Scı) 2018, 28(özel sayı): 307-314
7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda
sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
1. Ikiz, B., Dasgan, H.Y., Dere, S., 2020. Optimization of Root Spraying Time for Fresh Onion ( Allium cepa L.) Cultivation in Aeroponics. Acta
horticulturae. DOI: 10.17660/ActaHortic.2020.1273.14
2. Yıldız, S.N., Dasgan, H.Y., Dere, S,. 2020. Comparison of Substrate, Hydroponic and Aeroponic Cultivation Systems for the Production of Carrot root.
Acta Hortic. 1273. ISHS 2020. DOI 10.17660/ActaHortic.2020.1273.15
3. Dere, S., Daşgan, H.Y., 2019. Domateste Kuraklık Stresinin Meyve Kalsiyum
İçeriğine Etkisi. 3. Uluslararası Mersin Sempozyumu- 3. International Mediterranean Symposium,
31 Ekim - 2 Kasım 2019
4. Dere, S., Daşgan, H.Y., 2019. Effect of Waterlogging on Three Different
Tomato Genotypes. 2. Uluslararası Mersin Sempozyumu- 2. International Mersin Symposium, 23-25
Mayıs 2019
5. Dere,
S., Daşgan, H.Y.,
Kafkas., E.,2019. Salt increases the
nutritional content of cauliflower. Acta Hortic. 1257. ISHS 2019. DOI
10.17660/ActaHortic.2019.1257.15
6. Dere, S., Ertürk, H.B., Dasgan, H.Y. 2019. Comparison of romaine,
loose leaf and iceberg lettuces grown in saline. Acta Hortic. 1257. ISHS 2019. DOI
10.17660/ActaHortic.2019.1257.13 XXX IHC – Proc. Comparison of romaine, loose
leaf and iceberg lettuces grown in saline.
7. Dere, S. 2017. Kurşun Kirliliğinin Tarımsal Üretim ve İnsan Sağlığı Üzerine
Etkileri. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
(ICAFOF, 15-17 May2017
7.4. Yazılan uluslararası kitaplar veya
kitaplarda bölümler
1.
…
2.
…
7.5. Ulusal hakemli dergilerde
yayınlanan makaleler
1.
2.
…
7.6. Ulusal bilimsel toplantılarda
sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
1.
2.
7.7. Diğer yayınlar
1.
…
2.
…
8.Projeler
1. Domateste Besin Özellikleri ve Kalitenin
Kuraklığa Dayanıklılıkla Arttırılması (BAP Projesi).
2. Yüksek
sıcaklık stresine dayanıklı domates saf hatlarının meyvede yüksek besin içeriği
bakımından taranması (BAP projesi).
9.İdari Görevler
1. …
2. …
10.Bilimsel ve
Mesleki Kuruluşlara Üyelikler
1.
…
2.
…
11.Ödüller
1.
…
2.
…
12.Son iki yılda
verdiğiniz lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler için aşağıdaki tabloyu
doldurunuz.
Akademik
Yıl
|
Dönem
|
Dersin
Adı
|
Haftalık
Saati
|
Öğrenci
Sayısı
|
Teorik
|
Uygulama
|
2019-2020
|
Güz
|
|
|
|
|
İlkbahar
|
Örtüaltı Yetiştiriciliği
|
3
|
0
|
6
|
2019-2020
|
Güz
|
|
|
|
|
İlkbahar
|
Meyve Sebze Değerlendirme
|
3
|
0
|
8
|
2019-2020 | Güz | | | | |
İlkbahar | Dijital Okur Yazarlık | 0 | 0 | 15 |
| | | | | |
Not: Açılmışsa, yaz döneminde verilen
dersler de tabloya ilave edilecektir.