ÖZGEÇMİŞ
1. Adı Soyadı
: Mustafa KİBAR
2. Doğum Tarihi
: 15.12.1990
3.Unvanı
: Araştırma Görevlisi
4.Öğrenim Durumu : Doktora (Devam ediyor)
Derece
|
Alan
|
Üniversite
|
Yıl
|
Lisans
|
Ziraat
Fakültesi Zootekni Bölümü
|
Akdeniz
Üniversitesi
|
2008-2013
|
Y. Lisans
|
Ziraat
Fakültesi Zootekni Bölümü
|
Siirt
Üniversitesi
|
2016-2018
|
Doktora
|
Ziraat
Fakültesi Zootekni Bölümü
|
Selçuk
Üniversitesi
|
2018-
|
Ön lisans
|
Laborant
ve Veteriner Sağlık
|
Anadolu
Üniversitesi
|
2017-2019
|
Ön lisans
|
Adalet
|
Atatürk
Üniversitesi
|
2018-
|
5. Akademik
Unvanlar
6. Yönetilen
Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri
6.1.Yüksek Lisans
Tezleri
6.2. Doktora
Tezleri
7. Yayınlar
7.1. Uluslararası
hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI,SSCI,Artsand Humanities)
7.2. Uluslararası
diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
BAKIR,
G., & KİBAR, M. (2020). Muş İli Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Barınak
Özelliklerinin Belirlenmesi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım
ve Doğa Dergisi, 23(4), 1085-1095.
BAKIR, G., & KİBAR, M. (2019). Muş İlinde Özel Süt
Sığırcılığı İşletmelerinde Üreme Faaliyetlerinin Belirlenmesi. Kahramanmaraş
Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi, 22(5), 772-780.
BAKIR,
G., & KİBAR, M. (2019). Muş İlinde Bulunan Süt Sığırcılığı İşletmelerinin
Bazı Yapısal Özelliklerinin Crostabb Analiziyle Belirlenmesi. Kahramanmaraş
Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi, 22(4), 609-619.
BAKIR,
G., & KİBAR, M. (2019). Muş İlinde Özel Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Süt
Verim Özelliklerinin Belirlenmesi. Kahramanmaraş Sütçü İmam
Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi, 22(4), 620-630.
KİBAR,
M., & BAKIR, G. (2019). Muş İlinde Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Sağlık
Yönetiminin Belirlenmesi. Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Dergisi, 9(4), 2409-2419.
BAKIR, G., & KİBAR, M. (2019). Muş ili süt sığırcılığı
işletmelerinde ırk tercihi ve etkileyen faktörler. Mediterranean Agricultural
Sciences, 32(2), 257-262.
BAKIR, G., & KİBAR, M. (2019). Süt
Sığırcılığı İşletmelerinin Memnuniyet ve Sürdürülebilirliğine Etkili Olan
Faktörler: Muş İli Örneği. Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi, 6(2),
123-135.
Ki̇bar, M., Yılmaz, A., & Erkmen, R.
(2018). Economic Losses from Fertility Problems in Holstein Crossbreed Dairy
Cows in a Commercial Dairy Farm. Selcuk Journal of Agriculture and Food
Sciences, 32(1), 81-86.
BAKIR, G., & KİBAR, M. (2018). Muş İlinde
Büyükbaş Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Kullanılan Yem Çeşitleri ve Besleme
Özellikleri. International Journal of Agricultural and Natural Sciences
(IJANS) E-ıssn: 2651-3617, 1(1), 61-68.
KİBAR, M., YILMAZ, A., & BAKIR, G. (2018).
Sıcaklık Nem İndeks Değerlerinin Süt Sığırcılığı Açısından Değerlendirilmesi:
Siirt İli Örneği. Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi, 5(1),
45-50.1.
12. 7.3. Uluslararası bilimsel
toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
BAKIR, G., KİBAR, M. (2019). Siirt ili besi sığırcılığı işletmelerinin yapısal durumunun belirlenmesi. International Erciyes Agriculture, Animal Food Sciences Conference, 188-195. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
BAKIR, G., KİBAR, M. (2019). Siirt ili besi sığırcılığı işletmelerinde memnuniyet ve sürdürülebilirliğin belirlenmesi. International Erciyes Agriculture, Animal Food Sciences Conference, 178-187. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
KİBAR, M., BAKIR, G. (2019). Siirt İlinde Besi Sığırcılığı İşletmelerinde Sürü Sağlığı Uygulamalarının Belirlenmesi. 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, 814-823. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
KİBAR, M., BAKIR, G. (2019). Siirt İlinde Besi Sığırcılığı İşletmelerinde Besi Uygulamalarının Belirlenmesi. 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, 806-813. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
KİBAR, M., BAKIR, G. (2019). Siirt İlinde Besi Sığırcılığı İşletmelerinde Kullanılan Yem Çeşitleri ve Besleme Özellikleri. 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019, 327-337. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
BAKIR, G., KİBAR, M. (2018). Muş ilinde süt sığırcılığı ırk tercihi ve etkileyen faktörler. 10. International Animal Science Conference (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
KİBAR, M., BAKIR, G. (2018). Determination of yield characteristics in dairy cattle farms in muş povince. 1. Uluslararası GAP Tarım ve Hayvancılık Kongresi (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
Kibar, M., & Mikail, N. (2018). APPLICATION OF CONJOINT ANALYSIS TO DETERMINE CONSUMERS’RED MEAT PREFERENCES IN SIIRT PROVINCE. Scientific Papers: Series D, Animal Science-The International Session of Scientific Communications of the Faculty of Animal Science, 61.
BAKIR, G., KİBAR, M. (2018). Structural Traits of Dairy Cattle Farms in Mus Province. 1. International Agricultural Science Congress (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
BAKIR, G., KİBAR, M. (2018). Barn Structures of Dairy Cattle Farms in Muş Province. 1. International agriculture sciences congress (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum).
Kibar, M., Yılmaz, A., Bakır, G. (2017). Evaluation of Temperature-Humidity Index Values on Dairy Cattle in Siirt Conditions, ICAFOF’17 Nevşehir-Turkey, 422, (Summary Paper/Oral Presentation).
Kibar, M., Yılmaz, A., Erkmen, R. (2017). Economic Losses from Fertility Problems in Holstein Crossbreed Dairy Cows, IMESET’17 Bitlis-Turkey, 13, (Summary Paper/Oral Presentation).
Kibar, M. (2017). The Effect of Lactation Number and Calving Season on Numbers of Services per Conception in Holstein Crossbreed Dairy Cattle, ICFAE’17 Milan İtalya, 13-15, (Full Paper/Oral Presentation).
KİBAR M., ÜLKER H., YILMAZ, A. (2017). Çiftlik Hayvanlarında Düşük Maliyetli Sıcaklık Stresi Ölçüm Cihazı Üretimi. V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı (Özet Bildiri/Poster).
KİBAR, M. (2017, December). The Effect of Lactation Number and Calving Season on The Numbers of Services Per Conception in Holstein Crossbreed Dairy Cattle. In Proceedings of The IRES International Conference (Vol. 30, p. 31st).
7.4. Yazılan
uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler
7.5. Ulusal
hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
Kibar, M., Mikail, N., & Yılmaz, A. (2019).
Siirt ili Merkez ilçede kırmızı et tüketim alışkanlıkları ve tüketimi etkileyen
faktörler. Turkish Journal of
Agricultural and Natural Sciences, 6(4), 720-728.
7.6. Ulusal bilimsel toplantılarda
sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
BAKIR, G., & KİBAR, M. (2017). Muş İlinde
Sığırcılığın Mevcut Durumu ve Yöreye Uygun Irk Seçimi. MUŞ OVASI TARIM
VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI
15/16 MAYIS Muş, 112.
7.7. Diğer
yayınlar
8.Projeler
Bakır, G., Kibar, M. Siirt İlindeki Besi Sığırcılığı İşletmelerinin
Yapısal Durumunun Araştırılması. 2017-SİÜZİR-73,
Yardımcı Araştırmacı.
9.İdari Görevler
10.Bilimsel ve
Mesleki Kuruluşlara Üyelikler
11.Ödüller
12.Son iki yılda
verdiğiniz lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler için aşağıdaki tabloyu
doldurunuz.
Not: Açılmışsa, yaz döneminde verilen
dersler de tabloya ilave edilecektir.