ÖZGEÇMİŞ
1. Adı Soyadı: Sefa Üner
2. Doğum Tarihi: 1991
3. Ünvanı: Arş.Gör.
4. Öğrenim Durumu:
Derece
|
Bölüm
|
Üniversite
|
Yıl
|
Lisans
|
Veteriner Fakültesi
|
Fırat Üniversitesi
|
2010-2015
|
Doktora
|
Besin Hijyeni ve Tekn. Böl., Veteriner Fakültesi,
|
Fırat Üniversitesi
|
2019-
|
5. Akademik Unvanlar
Ünvan
|
Bölüm
|
Üniversite
|
Yıl
|
Arş. Gör.
|
Besin Hijyeni ve Tekn. Böl., Veteriner Fakültesi,
|
Siirt Üniversitesi
|
2019-
|
6. Yönetilen Yüksek Lisans ve
Doktora Tezleri
6.1. Yüksek
Lisans Tezleri
6.2. Doktora
Tezleri
7. Yayınlar
7.1. Uluslararası
hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
a. SCI, SCI Expanded, SSCI, AHCI
kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makaleler:
7.1.1. İncili, G.K., Akgöl, M., Karatepe, P., Üner,S. et al. Quantification of Bioactive Metabolites Derived from Cell-Free Supernatant of Pediococcus acidilactici and Screening their Protective Properties in Frankfurters. Probiotics & Antimicro. Prot. (2023). https://doi.org/10.1007/s12602-023-10147-6
7.2. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında
(Proceeedins) basılan bildiriler.
7.3. Yazılan
uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler: Yoktur.
7.4. Ulusal
hakemli dergilerde yayımlanan makaleler
7.4.1. Gülmez M, Bayhan KY, Üner S. Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses of Siirt Herby Cheese. Bozok Vet Sci (2022) 3, (2): 33-39.
7.4.2. Murat GÜLMEZ, Kübranur YILDIZ BAYHAN, Sefa ÜNER (2023). The effects of modifications at milk and incubation conditions on the production of cow's kumiss. Veterinary Journal of Kastamonu University, 2:1, 1-20.
7.4.3. Murat GÜLMEZ, Kübranur YILDIZ BAYHAN, Sefa ÜNER (2023). Effects of Pasteurized Sheep's Milk Use on Production and Ripening of Siirt Herby Cheese. (2023) 4, (1): 1-11 DOI: 10.58833/bozokvetsci.1219193. 7.4.4.TURGUT, A. O., GÜLENDAĞ, E., KOCA, D., & ÜNER, S. (2023). Milk Composition Traits of Hamdani Crossbreed Sheep Raised Under Extensive Management. ISPEC Journal of Agricultural Sciences, 7(2), 271–279. https://doi.org/10.5281/zenodo.8020354
7.5. Ulusal
bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
7.5.1 Gülmez, M., Yıldız Bayhan, K., Üner, S (2022). Development of a process suitable for cow's milk kumiss production. pp. 381-404. Sözlü sunum, Tam metin International Siirt Conference On Scientific Research Siirt University, November 18-19, 2022. (Projeli çalışma: 2021-SİÜ-VET-02: SİÜ-BAP(14.000 TL): Endüstriyel kımız üretiminde alternatif metotlar geliştirmek. (2021-2022). Gülmez, M; Yıldız Bayhan, K; Üner, S.) https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_53b70f27c61c4fbf8e806232020a2872.pdf
7.5.2. Gülmez, M., Yıldız Bayhan, K., Üner, S (2022). Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses of Siirt Herby Cheese. pp. 405-419. Sözlü sunum, Tam metin. International Siirt Conference On Scientific Research Siirt University, November 18-19, 2022 (Projeli çalışma: 2021-SİÜİHT-VET-06: SİÜ-İİHTİSAS (250.000 TL): SİİRT OTLU PEYNİRİNİ ENDÜSTRİYE KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI I-Başlangıç araştırmaları (2021-2022). Gülmez, M; Yıldız Bayhan, K; Üner, S.). https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_53b70f27c61c4fbf8e806232020a2872.pdf
7.5.3.Gülmez, M., Yıldız Bayhan, K., Üner, S (2022). Effects of pasteurized sheep's milk use on production and maturation of Siirt herby cheese. 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY 17 - 19 February 2023,Türkiye. Sözlü sunum, Tam metin. (Projeli çalışma: 2021-SİÜİHT-VET-06: SİÜ- İİHTİSAS (250.000 TL): SİİRT OTLU PEYNİRİNİ ENDÜSTRİYE KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI I-Başlangıç araştırmaları (2021-2022). Gülmez, M; Yıldız Bayhan, K; Üner, S.).
7.6 Diğer
yayınlar.
8. Projeler
8.1.1. 2021-SİÜVET-02: SİÜ-BAP (14.OOO TL): ENDÜSTRİYEL KIMIZ ÜRETİMİNDE ALTERNATİF METOTLAR GELİŞTİRMEK (2021-2022). Tamamlandı (2022): Gülmez, M (Yürütücü); Yıldız Bayhan, K; Üner, S.
8.1.2. 2021-SİÜİHT-VET-06: SİÜ-İHTİSAS (250.000 TL): SİİRT OTLU PEYNİRİNİ ENDÜSTRİYE KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI I-Başlangıç araştırmaları (2021-2022). Gülmez, M (Yürütücü); Yıldız Bayhan , K; Üner, S.
8.1.3. 2022-İHTVET-04: SİÜ-İİHTİSAS (195.000 TL): SİİRT OTLU PEYNİRİNİ ENDÜSTRİYE KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI II-Proses geliştirme (2022-Devam ediyor). Gülmez, M (Yürütücü); Üner, S.; Yıldız Bayhan, K.
9. İdari Görevler
10. Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler.
11. Ödüller.
12. Son iki yılda
verdiğiniz lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler