Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı
Telefon (0484) 212-1111 /
Kurumsal E-Posta sefa.uner  siirt.edu.tr
E-Posta veteruner  gmail.com
Web
Açıklama
Güncelleme24.07.2023 13:40:26

Arş. Gör. SEFA ÜNER

  • Görev
  • Dosyalar
  • Çalışmalar
Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi
Veteriner Fakültesi Araştırma Görevlisi


ÖZGEÇMİŞ

1.  Adı Soyadı: Sefa Üner

2.  Doğum Tarihi: 1991

3.  Ünvanı: Arş.Gör. 

4.  Öğrenim Durumu:

Derece

Bölüm

Üniversite

Yıl

 Lisans

 Veteriner Fakültesi

 Fırat Üniversitesi

2010-2015

 Doktora

Besin Hijyeni ve Tekn. Böl., Veteriner Fakültesi,

 Fırat Üniversitesi

2019- 

5. Akademik Unvanlar 

Ünvan

Bölüm

Üniversite

Yıl

 Arş. Gör.

Besin Hijyeni ve Tekn. Böl., Veteriner Fakültesi,

 Siirt Üniversitesi

2019-

6. Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri

    6.1. Yüksek Lisans Tezleri

    6.2. Doktora Tezleri

7. Yayınlar

    7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

a. SCI, SCI Expanded, SSCI, AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makaleler:

7.1.1. İncili, G.K., Akgöl, M., Karatepe, P., Üner,S. et al. Quantification of Bioactive Metabolites Derived from Cell-Free Supernatant of Pediococcus acidilactici and Screening their Protective Properties in Frankfurters. Probiotics & Antimicro. Prot. (2023). https://doi.org/10.1007/s12602-023-10147-6

     7.2. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceeedins) basılan bildiriler.

    7.3. Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler: Yoktur.

    7.4. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

7.4.1. Gülmez M, Bayhan KY, Üner S. Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses of Siirt Herby Cheese. Bozok Vet Sci (2022) 3, (2): 33-39.

7.4.2. Murat GÜLMEZ, Kübranur YILDIZ BAYHAN, Sefa ÜNER (2023). The effects of modifications at milk and incubation conditions on the production of cow's kumiss. Veterinary Journal of Kastamonu University, 2:1, 1-20. 
7.4.3. Murat GÜLMEZ, Kübranur YILDIZ BAYHAN, Sefa ÜNER (2023). Effects of Pasteurized Sheep's Milk Use on Production and Ripening of Siirt Herby Cheese. (2023) 4, (1): 1-11 DOI: 10.58833/bozokvetsci.1219193.
7.4.4.TURGUT, A. O., GÜLENDAĞ, E., KOCA, D., & ÜNER, S. (2023). Milk Composition Traits of Hamdani Crossbreed Sheep Raised Under Extensive Management. ISPEC Journal of Agricultural Sciences7(2), 271–279. https://doi.org/10.5281/zenodo.8020354

    7.5. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

7.5.1 Gülmez, M., Yıldız Bayhan, K., Üner, S (2022). Development of a process suitable for cow's milk kumiss production. pp. 381-404. Sözlü sunum, Tam metin International Siirt Conference On Scientific Research Siirt University, November 18-19, 2022. (Projeli çalışma: 2021-SİÜ-VET-02: SİÜ-BAP(14.000 TL): Endüstriyel kımız üretiminde alternatif metotlar geliştirmek. (2021-2022). Gülmez, M; Yıldız Bayhan, K; Üner, S.) https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_53b70f27c61c4fbf8e806232020a2872.pdf 

7.5.2. Gülmez, M., Yıldız Bayhan, K., Üner, S (2022). Technical, Physical, Chemical and Microbiological Analyses of Siirt Herby Cheese.  pp. 405-419. Sözlü sunum, Tam metin. International Siirt Conference On Scientific Research Siirt University, November 18-19, 2022 (Projeli çalışma: 2021-SİÜİHT-VET-06: SİÜ-İİHTİSAS (250.000 TL): SİİRT OTLU PEYNİRİNİ ENDÜSTRİYE KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI I-Başlangıç araştırmaları (2021-2022). Gülmez, M; Yıldız Bayhan, K; Üner, S.). https://www.umteb.com/_files/ugd/614b1f_53b70f27c61c4fbf8e806232020a2872.pdf 
7.5.3.Gülmez, M., Yıldız Bayhan, K., Üner, S (2022). Effects of pasteurized sheep's milk use on production and maturation of Siirt herby cheese. 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY 17 - 19 February 2023,Türkiye. Sözlü sunum, Tam metin(Projeli çalışma: 2021-SİÜİHT-VET-06: SİÜ- İİHTİSAS (250.000 TL): SİİRT OTLU PEYNİRİNİ ENDÜSTRİYE KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI I-Başlangıç araştırmaları (2021-2022). Gülmez, M; Yıldız Bayhan, K; Üner, S.).
   7.6 Diğer yayınlar. 

8. Projeler

8.1.1. 2021-SİÜVET-02: SİÜ-BAP (14.OOO TL): ENDÜSTRİYEL KIMIZ ÜRETİMİNDE ALTERNATİF METOTLAR GELİŞTİRMEK (2021-2022). Tamamlandı (2022): Gülmez, M (Yürütücü);  Yıldız Bayhan, K; Üner, S.
8.1.2. 2021-SİÜİHT-VET-06: SİÜ-İHTİSAS (250.000 TL): SİİRT OTLU PEYNİRİNİ ENDÜSTRİYE KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI I-Başlangıç araştırmaları (2021-2022). Gülmez, M (Yürütücü); Yıldız Bayhan , K; Üner, S.
8.1.3. 2022-İHTVET-04: SİÜ-İİHTİSAS (195.000 TL): SİİRT OTLU PEYNİRİNİ ENDÜSTRİYE KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI II-Proses geliştirme (2022-Devam ediyor). Gülmez, M (Yürütücü); Üner, S.; Yıldız Bayhan, K. 
9. İdari Görevler 

10. Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler. 

11. Ödüller. 

12. Son iki yılda verdiğiniz lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler 
Güncelleme : 29.08.2023 13:42:59