İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ TOPLULUĞU


TOPLULUĞUN AMACI VE ETKİNLİK ALANLARI

Topluluğun amacı;

İnsan Hak ve Hürriyetleri ile ilgili olarak Siirt Üniversitesi öğrencilerinin farkındalık düzeyini yükseltmek ve bilinç oluşturmak için yasal sınırlar içerisinden düşünsel ve sosyal faaliyetlerde bulunmak. 

Ülkemizde İnsan Hak ve Hürriyetleri alanında faaliyette bulunan yasal ve meşru kuruluşların çalışmalarından Siirt Üniversitesi öğrencilerini faydalandırmak. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri ile ilgili olarak Siirt Üniversitesi öğrencilerine konu ile ilgili olarak uzman insanların görüşlerini konferans, sempozyum, eser tanıtımı vb. sosyal etkinlikler ile katkıda bulunmak. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri ile ilgili olarak Siirt Üniversitesi öğrencileri arasında farkındalık ve duyarlılık oluşturmak için deneme, makale, şiir, resim, karikatür vb. ödüllü yarışmalar düzenlemek.

Faaliyet alanları; 

İnsan hak ve hürriyetlerini alanında yazılı, görsel etkinlikler yapmak. 

İnsan hak ve hürriyetleri alanında toplantılar, seminerler, konferanslar ve kurslar düzenlemek. 

İnsan hak ve hürriyetleri alanında yazılı, sözel, görsel ortamlarda Üniversitenin onayıyla yayın yapmak. 

İnsan ve hak hürriyetleri ve sosyal yardımlaşma alanlarında faaliyet gösteren yurt içi ve yurt dışı kuruluşlar ve kurumlar ile işbirliği yapmak. 

Siirt Üniversitesinde insan hakları alanında ve yardımlaşma ruhunun gelişmesine katkıda bulunan bir ortam ve anlayış oluşmasına katkıda bulunmak için Üniversitenin akademik ve idari birimleri nezdinde girişimlerde bulunmak. 

Yardımlaşma projeleri hazırlamak, bu projeler için destek aramak ve bulmak ve bu projelerin gerçeklenmesine katkıda bulunmak.

Topluluğun amaç ve faaliyetlerine ilişkin ölçütler;

İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu, Siirt Üniversitesi topluluklarının amaç ve faaliyetlerine ilişkin aşağıdaki ölçütleri göz önünde bulundurur:

İnsan Hak ve Hürriyetleri Öğrenci Topluluğu, öğrencilerin ders dışı sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve/veya akademik koşullara katkıyı amaçlar.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu Üniversitenin akademik ortamına uygun düşmeyecek faaliyetlerde bulunulamaz.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu, Üniversite öğrencilerinin ders dışı sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabilmeleri amacıyla, Üniversite tarafından sağlanan imkânlardan ilgilenen öğrencilerin eşit ve düzenli bir şekilde yararlanabilmeleri için kurulur.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu kendi faaliyet alanlarının dışına çıkamaz ve diğer topluluklara ait faaliyetlerde bulunamaz. Bu ancak topluluklar arası anlaşmayla olabilir.



YÖNETİM KURULU

BAŞKAN: Salman KEVE

BAŞKAN YARDIMCISI: Adnan ASLAN

SEKRETER: Kevser YÜZER

ÜYE: Mahmud ELRAHMAN

ÜYE: Zehra TREN


DENETLEME KURULU

BAŞKAN: Halil SÜVERİ

ÜYE: İlhami GÜVEN

ÜYE: Semra YILDIRIM


AKADEMİK DANIŞMAN

ADI-SOYADI: Zekeriya MEMAK

ÜNVANI: Öğretim Görevlisi

FAKÜLTE/BÖLÜMÜ: Sosyal Bilimleri Meslek Yüksekokulu

 


RECEP EYMEN ERTAŞ
Güncelleme : 22.11.2023 14:35:25