“Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri” Sahiplerini Buldu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından verilen “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri” sahiplerini buldu. TYB’nin geleneksel hale getirdiği ödüllerin 43’üncüsünü vermek üzere 25 dalda eser ve isim belirledi.


Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), 46 yıllık bir birikim ve tecrübeyle ülkemizin seçkin bilim insanı gazeteci, yazar, çevirmen, editör, şair ve eleştirmenlerinin görüş ve önerileri doğrultusunda belirlenen “2023 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri”ni açıkladı.


Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)’nin 2023 yılı Dil Ödülü kategorisinde bu sene ödüle layık görülen isim “Türkiye Türkçesi Grameri -Kelime Grupları ve Cümle Bilgisi-” adlı eseriyle Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahap Bulak oldu.


Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından 1981 yılından beri her yıl kültür, sanat, edebiyat ve fikir alanında hazırlanan özgün eserler ile eser sahiplerini tanıtmak, daha güçlü eserler vermeleri için teşvik etmek ve bu yöndeki başarılı çalışmaları desteklemek amacıyla “Kültür Sanat Ödülleri” verilmektedir. Bugüne kadar Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç, Sezai Karakoç, Bahattin Karakoç, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Mustafa Kutlu gibi ünlü isimlerin de aldığı “Türkiye Yazarlar Birliği Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri” günümüzde kültür sanat alanında ülkemizin en saygın ödüllerinden biri haline gelmiştir.


Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), “2023 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Dil Ödülü”ne layık görülen Prof. Dr. Şahap Bulak’ı makamında kabul etti.  Söz konusu ödülün önemini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, ödüle layık görülen eser sahibi Prof. Dr. Şahap Bulak’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


Prof. Dr. Şahap Bulak 2023 yılı dil ödülüne layık görülen eseri olan “Türkiye Türkçesi Grameri” adlı eseri başta olmak üzere kaleme aldığı eserlerini Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’a hediye ederek hatıra fotoğrafı çekildi.  

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
24 Ocak 2024