Üniversitemizde Siirt’teki Küçükbaş Hayvancılık Geleceği İçin Önemli Bir Toplantı Yapıldı


Üniversitemiz, hayvancılık alanında dış paydaşlarla bir araya gelerek sektöre yönelik önemli konuları masaya yatırdı. Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak başkanlığında, Üniversitemizin ihtisas alanlarından biri olan hayvancılıkla ilgili toplantı, Senato Salonu'nda düzenlendi.

 

Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak'ın yanı sıra Üniversitemiz üst yönetimi, Siirt Tarım İl Müdürü Mustafa Şanverdi, GAP İdaresi temsilcisi Ahmet Menteşe, Tarım İl Müdürlüğü Hayvancılık Şube Müdürü Nurettin Gül, DİKA İl Koordinatörü Kadir Öz, Siirt Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği temsilcileri, küçükbaş hayvan yetiştiricileri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Üniversitemizin hayvancılık alanında uzman öğretim üyeleri katıldı.

 

Toplantının ana gündem maddesi, Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösterecek olan ve bölge için büyük önem taşıyan aynı zamanda ülkemizde ilk ve tek olan Reprodüktif Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (Küçükbaş Hayvan Sperma Payetleme Merkezi) mevcut durumu ve geleceğe yönelik ıslah çalışmaları oldu. Merkezin, bölgenin ekonomik yapısına katkı sağlama potansiyeli değerlendirildi ve küçükbaş hayvancılık sektörüne yönelik sunduğu avantajlar detaylı bir şekilde ele alındı. Özellikle Siirt'in önemli geçim kaynaklarından biri olan hayvancılık sektörüne sağlanacak destekler üzerinde durulurken, merkezin üreticilere sağlayacağı katkılar vurgulandı. Toplantıda, ayrıca merkezin etkin kullanım stratejileri ve sürdürülebilir büyüme hedefleri ele alınarak gelecekte izlenecek yol haritası konusunda fikir alışverişi yapıldı. Bu doğrultuda ilgili konulara yönelik planlamalar ve izlenmesi gereken adımlar hakkında dış paydaşların da görüşleri dinlenerek  izlenmesi gereken adımlar hakkında değerlendirmeler yapıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Küçükbaş Hayvan Sperma Payetleme Merkezi'nin, akademik çalışmalar, sektörel iş birlikleri ve teknoloji odaklı projelerle daha da güçleneceğini belirterek, tüm paydaşlarla iş birliğinin önemini vurguladı. Ayrıca merkezin, bölgenin hayvancılık alanındaki gelişimine ve ekonomik kalkınmasına büyük katkılar sağlayacağını ifade ederek, bu doğrultuda yapılacak faaliyetlerde koordineli çalışmanın ve istişare yapmanın merkezin işleyişine önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.

 

Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Öğr. Gör. ALPER MUSA SAĞLIK (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
21 Şubat 2025