Üniversitemiz ve ULAKNET Call Center Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ve ULAKNET Call Center arasında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde eğitim alan üniversite öğrencileri ve yeni mezunların iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak; Üniversitemiz öğrencileri ve yeni mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol,  Siirt Üniversitesi adına Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak ve ULAKNET Call Center adına Yönetim Kurulu Başkanı Ayaz Akkoyun tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında, Üniversitemiz Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezi  (KAPUM) ile ULAKNET Call Center, uygulamalı eğitim programları, staj ve iş olanakları konusunda iş birliği yapacak ve bu sayede öğrencilerimiz, ULAKNET Call Center’da iş başı süreçlerini gözlemleme ve iş alanları hakkında deneyim edinerek iş edinme fırsatı bulacaktır. 

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, bu iş birliğinin hem öğrencilere hem de bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Uluslararası düzeyde hizmet veren ve ilimize de önemli katkılar sağlayan iş insanlarından biri olan Ayaz Akkoyun’un firmalarından ULAKNET Call Center ile protokol imzalamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Çağrı Hizmetleri Bölümü öğrencilerimiz başta olmak üzere, bütün öğrencilerimizin staj ve istihdam alanına kolaylık sağlayacak olan protokolü imzalıyoruz. Bu protokol ile öğrencilerimizin iş hayatına daha hızlı adapte olmalarını hedefliyoruz. ULAKNET Call Center ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, Üniversitemizin genç yeteneklerini iş dünyası ile buluşturacak önemli bir köprü olacaktır.  Protokolün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın, hayırlara vesile olsun.” dedi. 

ULAKNET Call Center Yönetim Kurulu Başkanı Ayaz Akkoyun ise, “2013 yılında kurulmuş olan çağrı merkezimiz kurulduğu günden beri Siirt Üniversitesinin bilgisi ve fikirlerinden istifade etmiştir. Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak Bey’in destekleri için de ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın Rektörümüz, Siirt gibi istihdam sorunu bulunan bir şehirde öğrencilerin istihdamı için adımlar atmaktadır. İş hayatı ve üniversite hayatının iç içe olmasının gerekliliği konusunda fikir birliğinde olmamız çok kıymetli. Umarım Siirt’te attığımız adımlar örnek teşkil eder ve şehre hayırlı katkılar sunarız. Bu protokol, sadece üniversiteye değil özelde ilimize, genelde ise ülkeye katkı sağlayacaktır. Bizde bu anlamda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Mezun olan öğrenciler iş imkânları konusunda endişeli olabilmekteler ancak Üniversitemiz ve KAPUM bu konuda öncü rol üstleniyorlar, istihdama nitelikli ve bilinçli bir katkı sağlıyorlar. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. İmzalamış olduğumuz iş birliği dışında bir de Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri için de ayrıca bir protokol hazırlığı içindeyiz, bu sayede Siirt’ten mezun kaliteli beyinlerin Siirt’e hizmet etmelerini sağlayacak konular üzerinde çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. Bununa ilgili somut adımlar atacağımızın müjdesini şimdiden vermek istiyorum.” dedi.
.
UĞUR BAŞALAN (0484) 212-1111 / 3534
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
29 Ağustos 2024