Uluslararası Araştırmacılardan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’a Ziyaret

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Viyana'daki Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından desteklenen proje kapsamında Pakistan’dan gelen yabancı uyruklu misafir araştırmacıları ağırladı.

 

Pakistan Nükleer Tarım ve Biyoloji Enstitüsü (NIAB) ve Pakistan Atom Enerjisi Komisyonu ve Nükleer Tarım Enstitüsünden (NIA) Siirt'e gelen ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) tarafından desteklenen araştırmacılar Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’ı ziyarete etti.

 

 

Abiyotik stres ve iklim değişikliği konusunda laboratuvar-saha çalışması yürüten Hafiz Hassan ve Zaheer Ahmed ile danışman Dr. Öğr. Üyesi Ayman El-Sabagh, Türkiye ile Pakistan arasında gelecekte daha fazla iş birliğine neden olmasını düşündükleri bilimsel çalışmalar hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’a bilgilendirme yaptılar.

 

 

YÖK tarafından yayınlanan “2023 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu”na göre endeksli dergi ve kitaplarda uluslararası iş birliği ile yayımlanmış yayın oranının en yüksek olduğu devlet üniversiteleri arasında Siirt Üniversitesi’nin 2. sırada yer aldığını hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, "Bu derecenin bir üst sıraya çıkması ve birinci sırada yer almak için tüm akademik kadromuzun özveri ile çalıştığını yakından biliyorum. Pakistanlı araştırmacılar ile Üniversitemiz akademik personeli arasında devam eden projelerin de bu hedefe katkı sağlayacağından eminim. Pakistanlı dostlarımıza başarılar dilerim." dedi.

 

 

Pakistanlı heyet Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemallettin Erdemci’ye, Pakistan'ın Sindh eyaletinin geleneksel bir şalı olan 'Ajrak' hediye ederek, hatıra fotoğrafı çekildiler.


UĞUR BAŞALAN (0484) 212-1111 / 3534
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
17 Temmuz 2024