Türkiye’de Yüksek Öğretimin Yeniden Yapılandırılması Kongresi Gerçekleştirildi


Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Eğitim Bir-Sen tarafından Memur Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye’de Yükseköğretimin Yeniden Yapılandırılması: Yenilikler, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Kongresi”ne katıldı. Kongreye Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’ın yanı sıra Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, üniversite rektörleri ve Türkiye’nin dört bir yanından alanında uzman akademisyenler ile kurum temsilcileri katılım gösterdi.

 

Yükseköğretimin dönüşümüne odaklanan oturumların düzenlendiği kongrede, Türkiye’deki mevcut yükseköğretim yapısının çok yönlü bir şekilde analiz edilmesi, geliştirmeye açık alanların akademik bir zeminde belirlenmesi ve bu alanlara yönelik çözüm önerilerinin sunulması hedefleniyor. Ayrıca kongrede, yükseköğretimin geleceğini şekillendirecek yapısal dönüşüm perspektiflerinin de ele alınması amaçlanıyor.

 

İki gün boyunca devam edecek kongre, yükseköğretim sisteminin mevcut durumu ve geleceğine dair çözüm önerilerinin değerlendirilmesinin ardından son bulacak.


Sosyal Medya Hesaplarımızdan Bizi Takip Edebilirsiniz:

Öğr. Gör. ALPER MUSA SAĞLIK (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
26 Mayıs 2025