Tıp Fakültemiz İlk Mezunlarını Büyük Bir Coşku ile Uğurladı


Tıp Fakültemiz ilk mezunları için mezuniyet töreni gerçekleştirdi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Üniversitemiz üst yönetimi, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin aileleri katıldı.

 

Sevinç, emek ve gururun yaşandığı 2024-2025 Akademik Yılı mezuniyet töreni; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Üniversitemizin tanıtım videosunun gösterimiyle başladı. Daha sonra, Üniversitemiz Tıp Fakültesi dönem birincisi Abdülbasit Demir ve Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Kaynak, doktorluk mesleğinin kutsallığı ve önemini vurgulayan konuşmalar gerçekleştirdi.

 

Ardından Üniversitemiz Rektörü ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nihat Şındak, Hekimliğin kutsallığına ve doktorluk eğitiminin zorluğuna vurgu yapan bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Bugün burada, Tıp Fakültemizin ilk mezunlarını uğurlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Emek, sabır ve büyük bir özveriyle geçen yılların ardından, artık mezun doktorlarımızın şifa dağıtacak elleri var. Bu kürsüden gözlerinizdeki sevinci, yüreklerinizdeki coşkuyu görmek bizler için tarifsiz bir mutluluk. Tıp öğrenciliği, bilgiyle, vicdanla ve insan sevgisiyle yürütülen zorlu bir yolculuktur. Bugün bu yolculuğu başarıyla tamamlayan her bir öğrencimizle gurur duyuyor, ülkemize yeni doktorlar kazandırmanın haklı sevincini yaşıyoruz. Bu vesileyle, evlatlarımızı büyük fedakârlıklarla bugünlere getiren ailelerine, emek veren akademik ve idari personelimize, gönülden teşekkür ediyorum. Hepimizin gözü aydın.” dedi.

 

Öğrencilerimizin hazırladığı video gösterimi, cübbe giydirme, temsili mezuniyet belgelerinin verilmesi ve dereceye giren öğrencilerimize hediye takdimi ile devam eden tören; Hipokrat Yemini ve keplerin havaya atılmasının ardından son buldu.


Sosyal Medya Hesaplarımızdan Bizi Takip Edebilirsiniz:

Öğr. Gör. ALPER MUSA SAĞLIK (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
28 Mayıs 2025