SİÜ’de "Gazze Obası" Etkinliği Düzenlendi

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Üniversitemiz öğrenci toplulukları tarafından organize edilen “Gazze Obası” adlı etkinliğin açılış programına katıldı. 

İlahiyat Fakültesi Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış programı; Kur’an tilaveti ve dua ile başladı.

Açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fadıl Aygan’ın yaptığı programda Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, “Gazze'nin yaşadığı acıları ve süregelen zulmü düşündüğümüzde, insanlık adına duyduğumuz üzüntüyü ifade etmek zorundayız. Gazze'de yaşanan soykırımı ve Filistin halkının maruz kaldığı zulmü görmemek, insanlık tarihindeki en büyük utançlardan biridir. Burada toplumların, üniversitelerin ve gençlerin duruşu çok önemlidir. Doğrunun savunulması, sadece devletlerin değil, her bireyin sorumluluğudur. Bu zulme karşı duruşumuzu sürdürmeliyiz." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’ın konuşmalarının ardından program, ‘Gazze’ konulu video gösterimi ve ‘Selahattin Eyyübi’nin Serzenişi’ adlı tiyatro gösterisi ile devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, “Gazze Obası” temasıyla İlahiyat Fakültesi bahçesinde kurulan ve 5 gün boyunca devam edecek olan etkinlikte işlenen derslere ve şiir dinletilerine eşlik ederken, geleneksel el sanatları eserlerini de inceledi.

UĞUR BAŞALAN (0484) 212-1111 / 3534
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
14 Mayıs 2024