Siirt Üniversitesi Tercih Tanıtım Günleri Başladı


Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, tercih yapmaya hak kazanan aday öğrencilere rehberlik ve danışmanlık yapmak üzere 25-29 Temmuz tarihleri arasında her gün 15.00 - 21.00 saatlerinde Siirt Park AVM'de düzenlenecek olan Tercih Tanıtım Günleri etkinliklerinin açılış programı gerçekleştirildi.


Programa Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Siirt Vali Yardımcısı Şeyma Aktaş Semiz, Üniversitemizin üst yönetimi, il protokolü, akademik ve idari personel ile çok sayıda aday öğrenci katılım sağladı.


Açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, “Üniversite olarak Tercih Tanıtım Günleri'nin başlamasıyla aday öğrencilerimize yardımcı olmak, tercih süreçlerinde yol göstermek; Siirt Üniversitesi hakkında detaylı ve yakından bilgi sunabilmek adına gerçekleştireceğimiz tercih tanıtım günlerinin açılış programına hoş geldiniz. Siirt Üniversitesi 17 yaşında genç ve genç olmanın verdiği enerjiyle dinamik bir üniversitedir. Üniversitemiz bu 17 yıllık süreç içerisinde 10 fakülte, 3 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 21 araştırma merkezi ve 4 enstitü ile eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu yıl itibariyle yirmi bini aşkın olan öğrenci sayımıza yeni gelecek öğrencilerimizi de ekleyecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Sevgili aday öğrenciler ve değerli katılımcılar, şu ana kadar gösterdiğimiz gelişim performansını yapılan araştırma sonuçları da desteklemektedir. Bunlardan birkaç örnek vermek gerekirse; SCImago Institutions Rankings (SIR)’in geçen yılki verilerine göre, Siirt Üniversitesi AR-GE açısından Türkiye sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 12. sırada yer aldı. Mühendislik Fakültemiz, yine geçen yıl Türkiye’de AR-GE açısından en çok araştırma yapan fakültemiz konumuna geldi. Bununla birlikte Matematikte 4., Ziraat Fakültesi özellikle toprak alanında 8. ve Kimya alanında da dereceye girerek güzel bir başarı ortaya koyduk. Uluslararası çapta yapılan bir yarışmada, Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz yaptıkları projeyle Dünya 3.’sü oldular. Tıp Fakültemiz ise yakın zamanda 5. patent başarısına imza attı ve 6. patent başvurusu için hazırlanmaktalar. Siirt Üniversitesi, bir ihtisas üniversitesidir. Bu kapsamda tarım ve hayvancılık alanında da önemli çalışmalar yürütmektedir. Tarımda, birçok çalışmanın yanı sıra ilimizin önemli geçim kaynaklarından olan fıstıkla ilgili çalışmalar bilimin ışığında sürdürülmektedir. Hayvancılıkta ise özellikle keçi yetiştiriciliği üzerine önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu anlamda, Türkiye'nin en büyük, en kapasiteli, en modern ve en gelişmiş hayvan hastanelerinden biri Üniversitemizde bulunmaktadır. Aynı şekilde, Türkiye’de sadece Siirt Üniversitesi bünyesinde bulunan; AR-GE ve bölgesel kalkınmaya katkı sunacak Küçükbaş Hayvan Payetleme Merkezimiz mevcut olup en kısa zamanda açılışı yapılacaktır. Siirt’in önemli geçim kaynaklarından olan bal konusunda da şehre ve bölgeye katma değer sağlayacak olan Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARIMER) binasının inşaatı kısa sürede tamamlanarak, hizmete başlayacaktır. Üniversitemiz, Siirt’e, bölgemize, ülkemize ve insanlığa hizmet etmeye devam edecektir." dedi.


Daha sonra, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Vali Yardımcısı Şeyma Aktaş Semiz, il protokolü ve katılımcılar ile stantları gezerek bilgi aldılar ve aday öğrencilerle sohbet ettiler.


Üniversite adayı öğrencilerin üniversiteler, bölümler, meslekler, üniversite yaşamı, üniversitelerin sunduğu imkânlar ve kariyer olanakları hakkında bilgilendirildiği stantlarımızda çok sayıda aday öğrenci, üniversite ve meslekler hakkında detaylı bilgi edindi. Yoğun talep gören stantlarımızdaki görevli personellerimiz üniversite aday öğrencilerine gelecek planlamaları konusunda rehberlik etmeye, 25-29 Temmuz tarihleri arasında 15.00 - 21.00 saatlerinde, Siirt Park AVM'de devam edecektir.

ŞERİF ÖZBEY (0484) 212-1111 / 3533
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
25 Temmuz 2024