Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Siirt Üniversitesi konukevinde gerçekleştiren basın toplantısı yoğun ilgi gördü. Siirt'i ve Siirtlileri ailesi olarak gördüğünü belirten Rektörümüz Siirt ailesi için, Siirtli kardeşleri için ne kadar iyi şeyler yaparsa o kadar bahtiyar olacağını ifade etti.


Rektör Şındak konuşmasını “Pandemi sürecinin dezavantajlarına rağmen eğitim ve idari sorumluluklarımızı yerine getirdik. Akademik olarak üniversiteyi geliştirecek, Siirt'te katma değer oluşturacak proje ve faaliyetleri harekete geçirdik. Bu vesile ile; Üniversitemizin teknolojik altyapısını, uzaktan eğitimi sürdürülebilir bir hale getirirken,tarım ve hayvancılık alanında ihtisaslaşma ile ilgili faaliyetlerde; hayvan hastanesi, sperma payetleme merkezi, ıslah edilmiş fıstık fidanı üretim çiftliği gibi çalışmalarda bulunduk.


Öğrencilerimiz gelmeden önce çevre düzenlenmesi olarak; bisiklet yolu, seyir terası, mesire alanı, kampüs yollarının asfaltlanması gibi projelerimizi tamamlayıp üniversitemizi yeni bir görünüme kavuşturduk.Akademik ve idari personelimizin barınma ihtiyaçlarını karşılayacak 100 dairelik lojman projesinin yanında artan sosyal ve sportif ihtiyaçları karşılayacak şekilde alışveriş merkezi-unlu mamulleri üretim tesisi basketbol-voleybol sahalarını hizmete açtık” şeklinde sürdürdü.


Rektörümüz cömertlik, iyilikseverlik ve misafirperverliğin şehrin karakteri olduğunu, böyle karakterli bir şehir için de ne yapılırsa az olacağını belirtti.  Rektörümüz, bu şiarla üniversitemize bir karakter kazandırmak için tarım ve hayvancılıkta ihtisaslaşmaya gidildiğini ve bunun hem bölgemize hem ülkemize katma değer olarak katkı sunacağını dile getirdi.


Basın toplantısının ardından üniversitede devam eden projeleri basın mensuplarıyla birlikte yerinde inceleyen ve değerlendiren Rektörümüz basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Pandeminin bitmesiyle daha sık görüşmeyi umut ettiğini dile getiren Şındak toplantıya iştirak eden basın mensuplarına teşekkür etti.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
27 Ekim 2021