Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Üreten Eller Kadın Kooperatifinin Salamura Yaprak Tesisini Ziyaret Ederek Siirt Tayfi Üzümü Hasadına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Pirinçli Köyü’nde bulunan Siirt Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve GAP Bölge Kalkınma İdaresinin desteklediği Üreten Eller Kadın Kooperatifinin Salamura Yaprak Tesisini Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Milletvekili Mervan Gül ve diğer davetliler ile birlikte ziyaret etti. 

Kadınların emeğiyle işlenerek Siirt ekonomisine katkı sağlayan ve Mavit markasıyla ulusal ve uluslararası raflarda yerini alan Tayfi Üzümü yapraklarının işlendiği Salamura Yaprak Tesisi ziyaretinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, “Siirt Tayfi Üzümü Hasadı” etkinliğine katıldı. 

Siirt Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün iş birliğiyle düzenlenen etkinlik ile bölgenin tarımsal kalkınmasında önemli bir yere sahip olan Siirt’in bereketli topraklarında yetişen ve hem şehrin ekonomisine hem de kültürel mirasına önemli değer katan Tayfi Üzümü’nün hasadı gerçekleştirildi.

Siirt Tayfi Üzümü Hasadına, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’ın yanı sıra Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Milletvekili Mervan Gül, kamu kurum müdürleri, ziraat odaları başkanları, basın mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.

UĞUR BAŞALAN (0484) 212-1111 / 3534
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
11 Eylül 2024