Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Ev Sahipliğinde Düzenlenen İftar Programına Katıldı


Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenen “İftar Programına” katıldı. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’ın yanı sıra Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve Üniversite Rektörleri katılım sağladı.

 

TBMM Tören Salonu’nda gerçekleşen programda Ramazan ayının getirmiş olduğu huzur ve bereket ortamı vurgulanarak milli birlik ve beraberlik mesajları verildi. Bu çerçevede TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Üniversitelerimizden beklentimiz; bilimin öğretildiği yerler olmanın yanı sıra yeni bir medeniyet tasavvurunun şekillendiği merkezler haline gelmeleri, gençlerin önüne bir gelecek hedefi koyarak onları harekete geçirmeleri ve toplumsal değişime öncülük ederek gelecek tasarımını en iyi şekilde yapmalarıdır. Türkiye’nin en önemli hedeflerinden biri de bilimsel alanda dünyada güçlü ve başarılı bir yer edinmektir. Bilimde, sanatta ve kültürde insanlığa öncü bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz ve hem milletimize hem de tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Program, iftarların açılması ve TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmanın ardından son buldu.

Öğr. Gör. ALPER MUSA SAĞLIK (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
13 Mart 2025