Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerine Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Siirt Valiliğinin düzenlemiş olduğu programlara katıldı.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı ilk olarak Hacı Fethi Serin Caminde, şehit ve gazilerimizin ruhuna okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

 

Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı Garnizon Komutanlığı Şehitliği’nde düzenlen etkinlik ile devam eden anma programı, şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti. İl Müftüsü Şakir Pinal’ın şehitlerimiz için okuduğu duaların ardından, Vali Dr. Kemal Kızılkaya Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalayarak 15 Temmuz’un asla unutulmayacağını belirtti. İl protokolü ile birlikte Garnizon Komutanlığı Şehitliğini ziyaret eden Prof. Dr. Nihat Şındak, aziz şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakarak, dua etti.

 

Akşam saatlerinde, mehteran eşliğinde Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü önünden başlanarak Güres Caddesi boyunca devam eden kortej yürüyüşü, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona erdi.

 

15 Temmuz Demokrasi Meydanında devam eden programın akışı şu şekilde devam etti;

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi dinletisi ve şehitlerimiz için duaların okunması, “15 Temmuz Günü Siirt’te Yaşananlar” konulu belgeselin izlenmesi, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve protokol üyelerinin konuşmaları, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları, Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan şiir dinletisi, mehteran takımı konseri, 15 Temmuz Korosu marş ve türkü dinletisi, 15 Temmuz ile ilgili klip ve marşların izlenmesi.

 

Gün boyu süren etkinlikler gece 00.13'de sela okunmasıyla sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen etkinliklere Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak ve Üniversitemiz üst yönetiminin yanı sıra Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Ak Parti Milletvekilli Mervan Gül, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ŞERİF ÖZBEY (0484) 212-1111 / 3533
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
15 Temmuz 2024