Rektörümüz Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı’na Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde düzenlenen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı’na katıldı.


Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) tarafından "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı" kapsamında yer alan üniversitelerin faaliyet performanslarının izlenmesi ve karşılıklı tecrübe paylaşımların aktarılması amacıyla düzenlenen program kapsamında söz alan Rektörümüz Konuşmasına katılımcıları selamladıktan sonra Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yönetimine ufuk açıcı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başladı. 

Rektörümüz konuşmasını; “Malumunuz pandemi diye bir süreçten geçiyoruz ve ne yazık ki pandemi ihtisaslaşma ile ilgili çalışmaları olumsuz etkiledi; bizce ihtisaslaşma bölgesel kalkınmaya katkı sunmak, bilimsel çalışmaları sahaya aktarmak ve sahada bunun uygulandığını görmektir. Maalesef ki pandemi çalışmaları hem organize etmemizde hem sahaya yansıtmamızda engelleyici bir faktör oldu. İnşallah bu aşamadan sonra sizlerin de desteği ile projelerimizi daha net hayata geçirip daha bir aktif etme potansiyeli bulacağız.” şeklinde ifade ettikten sonra Tarım ve Hayvancılıkta İhtisas üniversitesi olan Üniversitemizin yapısal faaliyetleri, ihtisas alt yapısı ve ihtisas alanındaki çalışmalarıyla ilgili bilgilerini katılımcılarla paylaştı.


Programa, programda yer alan 15 üniversite ile ilk kez program kapsamına alınan 7 üniversite katıldı. Program yükseköğretimde kalite, çeşitlilik, farklılık ve bölgesel gelişme odaklı planlama anlayışı ve yaklaşımının uygulandığı bir eğitim modeli hedeflemektedir.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
16 Kasım 2021