Rektör Şındak “Diyar Diyar Tarım Ekonomisi" TV Programına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak “Diyar Diyar Tarım Ekonomisi kapsamında Siirt’i konu alan ‘Tarım Ekonomisi’ adlı programa konuk oldu. 


Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneği (ATED)’nin, organize ettiği, ve İlimizin anlatıldığı programın moderatörlüğünü Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Zekiye ŞENGÜL hocamız yaptı. ‘Tarım Ekonomisi’ TV programı 28.06.2022 tarihinde yayınlandı.


Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Arzu ÇIĞ, Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin GÜNBAT, Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip ASLAN ve Siirt Arı Yetiştiriciliği Birliği başkanı Faik EFE programa konuşmacı olarak katıldı. 


Siirt tarımı, sanayisi, gıda ürünleri ve çiftçi yetiştirme konularında bilgi alışverişinde bulunulan programda,  Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK konuşmaları sırasında tarım ve hayvancılığın Siirt için önemine, ilimize katkıları ve Üniversite ile Tarım ve Hayvancılık Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) gibi oluşumlarla iş birliğinin geliştirilmesinin önemine değindi.  


‘Tarım Ekonomisi’ programı ATED TV kanalında canlı olarak yayınlanırken; internet ortamında ise Youtube üzerinden izleyicilerle buluştu.
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
5 Temmuz 2022