Oryantalizm Paneli"ne Yoğun İlgi Gösterildi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Fuat Sezgin konferans salonunda Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın moderatörlüğünü yaptığı Doç. Dr. Emrah İstek,  Doç. Dr. Gülşen İstek ve   Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Ismailoğlu Kacır'ın konuşmacı olduğu "Oryantalizm Paneli" düzenlendi. Panele Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay iştirak etti.


Açılış konuşmasında  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemalettin Erdemci  konukları selamlayıp Oryantalizm hakkında genel bir değerlendirmede bulunduktan sonra 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında gerçekleştirilen bir toplantı için Bingöl Üniversitesi'nde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak'ın panelist ve  katılımcılara olan mesajını iletti.


Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın daveti üzerine Panele katıldığını ifade eden MEB Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz konuşmasında Oryantalizmin, Batının İslam ile tanıştıktan sonra İslam toplumlarının sömürgeleştirilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için bir araç olarak kullanıldığını vurguladı. 


Bakan Yardımcısı Yılmaz’dan sonra Kürsüye çıkan Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, ömrü Oryantalizm ile mücadelede geçen Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma Hocamızın yanında Oryantalizmden bahsetmekten imtina ettiğini, kısaca  Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Dünya Beşten Büyüktür' yaklaşımının Oryantalizmin karşıtı olduğunu ifade etti.


Yoğun bir katılımın olduğu konferans hediye ve plaket takdimi sonrası verilen kokteyle sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
18 Mayıs 2022