“Kariyer Rehberliği Ve Danışmalığı Toplantısı” Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Üniversitemizde SİUKAPUM koordinasyonunda DİKA tarafından yürütülen “ TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamın Teşviki İçin Teknik Destek Projesi” kapsamında  “Kariyer Rehberliği Ve Danışmalığı” toplantısı gerçekleştirilmiştir.


Üniversitemizin de paydaşı olduğu proje kapsamında; TRC3 Bölgesi’indeki 15-29 yaş aralığındaki genç işsizler, TRC3 Bölgesi’indeki 4 üniversitede eğitimine devam eden öğrenciler ve Kota uygulanarak eğitime katılacak en az %25 oranında ki genç kadına mesleki eğitimlerin verilmesi hedeflenmiştir.


Gençlerin beceri düzeylerinin artırılması ve genç istihdamın desteklenmesi amacı ile düzenlenen “Kariyer Rehberliği Ve Danışmalığı Toplantısı” üniversitemizin mühendislik fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. 


Proje Koordinatörü Cleofe Maria Cristina Guardigli ve TSO başkan vekili Fuat Özgür Çalapkulu’nun katıldığı, söyleşi tadında gerçekleşen toplantılarda; temel kariyer rehberliği ve danışmanlığı eğitimi ile ilgili temel bilgiler verilirken toplantı sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
22 Ekim 2021