Siirt Üniversitesi Dijital Medya Paylaşım Politikası ve İnternet Sayfası Bilgi Paylaşım Kuralları

Siirt Üniversitesi Dijital Medya Paylaşım Politikası

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Üniversitemizin kamuoyu tarafından doğru, olumlu algılanması ve bilgilendirilmesi için, üniversitemiz tarafından benimsenen ilkeler çerçevesinde sürdürülebilir iletişim ve tanıtım faaliyetleri yürütmektedir. Haberleşme platformlarının internete yönelmesiyle, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzün çalışma alanı genişleyerek "Dijital Medya"yı da kapsar hale gelmiştir. Bunun sonucunda Üniversitemizin resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarının yönetilmesi ve güncel iletişim alanlarının kullanılması, denetlenmesi konusunda da faaliyet göstermeye başlanmıştır. Bu kapsamda sonucu olarak Üniversitemizin Dijital Medya Paylaşım Politikası aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır:


1.      Üniversitemizin internet sitesinde yada sosyal medya hesaplarında Devletin güvenliğini, Türk Milleti´nin değer yargılarını ve sosyal yapısını riske atacak; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´na aykırı herhangi bir şey yayınlanamaz.

2.      Paylaşımlar illegal öğeler içeremez, siyasi veya dini propaganda amaçlı metinler veya materyaller kullanılamaz.

3.      Üniversite adına yayınlanan her tür görsel ve işitsel materyallerin 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına uygun olmasına dikkat edilmelidir.

4.      Üniversitemizin ana sayfası ve sosyal medya hesapları kişisel amaçlar için kullanılamaz.

5.      Üniversitenin ana sayfasına ve sosyal medya hesaplarına içeriklerin eklenmesi ve çıkarılmasında üniversite yönetiminin onayı alınmalıdır.

6.      Hazırlanan içerikler (logo, metinler, grafikler, poster, afişler vb. kullanımı) kurumsal kimlik kılavuzumuzdaki ilkelere uygun olmalı, kullanılan yazılı ve görsel materyallerin konu ile alakalı olmasına dikkat edilmelidir.

7.      Türkçe Dil Bilgisi kurallarına uyulmalıdır.

8.      Tamamı büyük harf (CAPS) yazım olmamalıdır.

9.      Başlıklarda, gerekli olmadıkça ve anlamı dışında ünlem, üç nokta kullanılmamalıdır.

10.  Başlıklar kısa ve net ifadeli olmalı, anlama güçlüğüne sebep olan karışık ifadeler kullanılmamalıdır.

11.  Metinde kullanılan başlıklar, alt başlıklar standart ve hiyerarşik olmalı.

12.  Metinde çok gerekli olmadıkça renk kullanılmamalı, kullanılacaksa kurumsal renkler kullanılmalıdır.

13.  Bütün metin bold/italik olmamalı. Link olmayan hiçbir kelime ya da cümle altı çizili olmamalıdır.

14.  Başlangıç ve bitiş tarihleri mutlaka belirtilmeli. Bitiş tarihi yoksa, bitiş başlangıç ile aynı olmalı. Tarih bilgisi önemsiz dahi olsa başlangıç olarak o anki tarih ve saat belirtilmelidir.

15.  Etkinlik tarihlerinde bitiş tarihi, etkinlik bitişi ile aynı olmalı.

16.  Üniversitemiz web sayfasına  görsel ekleneceği zaman sistemin uygun gördüğü boyutlandırma yapılarak eklenmelidir. Bunun için kullanılabilecek bazı site adresleri;

16.1.                   resizeimage.net

16.2.                   www.simpleimageresizer.com

16.3.                   imageresize.org

16.4.                   www.picresize.com

16.5.                   tinypng.com

17.  Video eklemek için kurumsal Youtube kanalımız kullanılmakta ve videolar Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kontrol edilmektedir. Bu sebeple, videolarınızın indirme linkler (WeTransfer, Dropbox, vb.) önce bizimle paylaşılmalıdır. Youtube bağlantısı size iletilecektir.

18.  Eklenen dosya isimlerinde ad, tarih, bölüm ismi vb. standartlar olmalıdır. Google görünürlüğünü arttırmak için örnekte belirtildiği gibi isimlendirilerek yüklenmelidir. (ÖR: rektorumuz_liderler _programinda_ogrencilerle_bulustu)


 Siirt Üniversitesi İnternet Sayfası Bilgi Paylaşım Kuralları

Siirt Üniversitesi Dijital Medya Paylaşım Politikası’nda belirtilen kurallara uymayan herhangi bir duyuru Üniversitemiz internet sayfasında yayınlanamaz. Üniversitemiz internet sayfasındaki slayder, haberler, etkinlikler ve duyurular bölümlerinde yapılacak paylaşımda dikkat edilmesi gereken kurallar ve hususlar aşağıda listelenmiştir.

1.      Üniversitenin internet sayfasında görsel duyuruların yer alan aldığı slayder kısmına Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından uygun görülen içerikler (afiş, duyuru, başvuru vb.) eklenebilir. Birim sayfalarına ekledikleri duyuruyu ana sayfa slayder ‘da yayınlanmasını isteyen birimler üst yazı ile yada siubasin@siirt.edu.tr ‘ye elektronik posta atarak Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne taleplerini iletebilir. Rektörlük onayında ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından uygun görülen görseller, gerekli değişikliklerde yapılarak ana sayfada yayınlanacaktır.

2.      Üniversitemizin internet sayfası Haberler bölümünde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından uygun görülen haberler yer alacaktır. Birimler kendileri ile ilgili haberleri, birim sayfalarındaki haberler kısmında yetkili amirinin onayı ile ekleyebilir. Ana sayfaya eklenmesi istenen haberler; jpeg. formatta görselleri ve açıklayıcı metni ile siubasin@siirt.edu.tr adresine elektronik posta atıldığı takdirde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından uygun görülen metinler ana sayfada yayınlanacaktır.

2.1.   Üniversitemiz ile ilgili haberlerin yerel ve ulusal basın mensuplarına paylaşımı sadece Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Birimler, Rektörlüğün bilgisi olmadan basın mensuplarına her hangi bir paylaşımında bulunamaz.

3.      Üniversitemizin internet sayfası Duyurular bölümü genel kamuoyunu ilgilendiren duyuruların yer aldığı bölümdür. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından uygun görülen duyurular bu kısma alınacaktır. (Fen Bilimleri Enstitüsü 2019 - 2020 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi lisansüstü başvuru sonuçları, yada bal, mercimek ve nohut satışı duyurusu gibi.)

3.1.1.     Birimler kendileri ile ilgili duyuları birim sayfalarındaki duyuru kısmında yetkili amirin onayı ile ekleyebilir. Birimlerin kendi sayfalarında yayınladıkları paylaşımlardan yetkili amir sorumludur. (Akademik yayın duyuruları, birim içi etkinlikleri, sınav programı, ders programı, öğrencilerini ilgilendiren duyurular…)

4.      Üniversitemizin internet sayfası Etkinlikler bölümünde yayınlanacak olan içerikler (logo, metinler, grafikler, poster, afişler vb. kullanımı) kurumsal kimlik kılavuzumuzdaki ilkelere uygun olmalı, kullanılan yazılı ve görsel materyallerin konu ile alakalı olmasına dikkat edilmelidir. Etkinlikler kısmına eklenecek olan içerik sistemin uygun gördüğü boyutta yüklenlidir. Birimler için yetkili amirinden, öğrenci toplulukları için ise Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığından onay alınmalıdır. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz tarafından uygun görülen içerikler internet sayfamızda ve sosyal medya hesaplarında yayınlanacaktır.

 

 

 

 

 

GANİME ÇİSEL SÜLEYMANOĞLU (0484) 212-1111 / 3535
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
24 Kasım 2020