2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

Merkezi Yerleştirme puanıyla başvuru yapmak isteyen öğrenciler 01 - 12 Ağustos 2022 tarihleri arasında www.siirt.edu.tr adresinden Duyurular menüsünden Yatay Geçiş duyurusu tıklandıktan sonra açılacak ekranda YATAY GEÇİŞ ONLINE BAŞVURU linki tıklanarak yapılacak olup, evrakların sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Online başvuru bilgilerinin yanlış olması veya belgelerin eksik olması durumunda yatay geçiş başvurusu değerlendirmeye alınmaz.

Kayıtlar sadece online sistem üzerinden alınacaktır. Posta yoluyla başvuru alınmayacaktır.

Başvuru İçin Gereken Belgeler ; ( Online Başvuru )

1.     Öğrenci Belgesi

2.     ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi ile ÖSYM Yerleştirme Belgesi. ( Yerleşme puanını veya yerleşmek istediği  puanı gösterir belge)

3.     Transkript

4.     Ders İçerikleri

5.     Disiplin Cezası Almadığına İlişkin Belge

Önemli Uyarı:

·         Kazanacak öğrencilerin kayıtları sırasında kendi üniversitelerinden "yatay geçiş yapmasında engel yoktur" belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir.

·          Akademik Birimler başvuru sonuçlarını  23 Ağustos 2022 tarihine kadar  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Bildirecektir.

·         26 Ağustos 2022  Tarihinde Yerleşen Öğrenciler ilan edilecektir.

·         Asil Kayıt Tarihi    :   29 Ağustos -02 Eylül  2022

·         Yedek kayıt Tarihi : 05 – 07 Eylül  2022 tarihleri arası mesai bitimine kadardır.

Merkezi Yatay Geçiş Koşulları ( Ek Madde-1 ) İçin Tıklayınız.

YATAY GEÇİŞ ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ...

SERHAT NAS (0484) 212-1111 / 3559
8 Ağustos 2022