Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Telefon (0484) 223-1111 / 3025\3000
Kurumsal E-Posta poyrazoglu  siirt.edu.tr
E-Posta poyrazoglu  gmail.com
Web
Açıklama
Güncelleme20.09.2018 08:58:38

Prof.Dr. ENDER SİNAN POYRAZOĞLU

  • Görev
  • Özgeçmiş
  • Dosyalar
  • Çalışmalar
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi
Mühendislik Fakültesi Dekan

 

ÖZGEÇMİŞ

 

1. Adı Soyadı             : Ender Sinan POYRAZOĞLU       

2. Doğum Tarihi          : 29.06.1964

3. Unvanı                   : Prof.  Dr.

4.Öğrenim Durumu  :

 

 

Derece

 

Alan

 

Üniversite

 

 

 

Yıl

Lisans

Gıda Mühendisliği Bölümü

Ankara Üniversitesi

1986

Y. Lisans

İleri Teknolojiler Anabilim Dalı

Ankara Üniversitesi

1990

Doktora

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Ankara Üniversitesi

1995

 

5. Akademik Unvanlar

 

Doçentlik Tarihi                      : 2005

Profesörlük Tarihi                  : 2011

 

6. Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri

6.1. Yüksek Lisans Tezleri

1.       Esef Özat

2.       Setenay Beril Tekin

3.       Sevim Dalabasmaz

4.       Canan Göksu

6.2. Doktora Tezleri

1.       Yalçın Güçer

2.       Mehmet Bingöl

 

7. Yayınlar

7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI,SSCI,Artsand Humanities)

1.       O.S. Toker, N. Konar, I. Palabiyik, H. Rasouli Pirozian, S. Oba, D. Genc Polat, E.S. Poyrazoglu, O. Sagdic, “Formulation of Dark Chocolate asCarier to Deliver Eicosapentaenoic and Docosahexaenoic Acids: Effects on Product Quality.”, Food Chemistry doi: 10.1016/j.foodchem.2018.02.019,  2018

2.       O.S. Toker, N. Konar, H. Rasouli Pirozian, S. Oba, D. Genc Polat, I. Palabiyik, E.S. Poyrazoglu, O. Sagdic, “Developing Functional White Chocolate Incorparating Different Forms of EPA and DHA- Effects on Product Quality.” LWT- Food Science and Technology, 87, 177-185, 2018.

3.       O.S. Toker, D. Genc Polat, O.G. Gulfidan, N. Konar, I. Palabiyik, A. Akcicek, E.S. Poyrazoglu, O. Sagdic, “Stability of Lactic Acid Bacteria in Synbiotic Sugared and Sugar-Free Milk Chocolates.”, International Journal of Food Properties, 20 (sup2), 1354-1365, 2017

4.       OKCU, G., AYHAN, K., ALTUNTAŞ, E.G., VURAL, N., POYRAZOĞLU, E.S., 2016. Determination of phenolic acid decarboxylase produced lactic acid bacteria isolated from shalgam (Şalgam) juice using green analytical chemistry method. LWT- Food Science and Technology. 66. 615-621.

5.       N.Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, “Influence of calcium tification on physical and rheological properties of non-sucrose prebiotic milk chocolates containing inulin and maltitol.”, Journal of Food Science and Technology, 52(4):2033-42, 2015

6.       N. Konar, S. Dalabasmaz, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, A. Colak, “The determination of caffeic acid derivatives of Echinacea purpurea aerial parts under various extraction conditions supercritical fluid extraction (SFE)”, Journal of Supercritical Fluids, 89, 128-136, 2014.

7.       .

8.       N. Konar, I. Haspolat Kaya, S. Dalabasmaz, E.S.Poyrazoglu, N. Artik,  “Street milk and Urban Consumers in Turkey: A descriptive study.”, Journal of Consumer Protection and Food Safety, 9(1): 23-35, 2014.

9.       N. Konar,B. Ozhan, N. Artik, E.S. Poyrazoglu, “Using Polydextrose asPrebiotic Substance in Milk Chocolate-Effects ofProcess Parameters on Physical and Rheological Properties.”, CyTA Journal of Food, 12(2): 150-159, 2014.

10.   N. Konar,B. Ozhan, N. Artik, S. Dalabasmaz, E.S. Poyrazoglu, “Rheological and  Physical Properties of Inulin-Containing Milk Chocolate Prepared at Different Process Conditions.”, CyTA Journal of Food, 12(1): 55-64, 2014.

11.   I. Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, N.Artik, N. Konar, “Academicans’s Perceptions and Attitudes toward GM-Organisms and – Foods.”, International Journal of Biological, Ecologicaland Environmental Sciences, 2(2):20-24 pp., 2013.

12.   Haspolat, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, “Genetik Modifikasyon ve Türk Tüketiciler -Kentli Tüketicilerin Modifiye Organizma ve Gıdalara Yönelik Farkındalıkları.”, Ankara University Journal of Veterinary Faculty, 60: 213-220 pp., 2013.

13.   N. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N.Artik, “Effect of Different Sample Preparation Methods on Isoflavone, Lignan, Coumestan and Flavonoid Contents of Various Vegetables Determined Triple Quadrupole LC-MS/MS.”, Journal of Food Composition and Analysis, 26(1-2):26-35 pp., 2012.

14.   N. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N.Artik, “Determination of conjugated and free isoflavones in some legumes LC-MS/MS.”, Journal of Food Composition and Analysis, 25(2):173-178 pp., 2012.

15.   E. BAKKALBAŞI, Ö. MENTEŞ YILMAZ, E.S. POYRAZOGLU and N. ARTIK., 2012. Tocopherol Contents of Walnut Varieties Grown ın Turkey and The Effect of Storage on Tocopherol Content. Journal of Food Processing and Preservation. 38 (2014) 518-526.

16.   M.I. Haroun, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, “Phenolic Acids and Flavonoids Profiles of Some Turkish Honeydew and Floral Honeys.” Journal of Food Technology, 10(2):39-45 pp., 2010.

17.   GUNES, N.T., KOKSAL, A.I., ARTIK, N. and POYRAZOGLU, E., 2010. Biochemical content of Hazelnut (Corylus avellana L.) cultivars from West Black Sea Region of Turkey. Europ. J. Hort. Sci., 75(2), 77-84.

18.   Sımsek, A., Poyrazoglu, E.S., Karacan, S. And Velıoglu, Y.S., 2007. Response Surface Methodological Study On Hmf And Fluorescent Accumulation In Red And White Grape Juices And Concentrates. Food Chemistry. 101: 987-994.

19.   Velioğlu, Y.S., Ekici, L. And Poyrazoğlu, E.S., 2006. Phenolic Composition Of European Cranberrybush (Viburnum Opulus L.) Berries And Astrigency Removal Of İts Commercial Juice. International Journal Of Food Science And Technology. 41:1011-1015.

20.   Turkmen, N., Poyrazoglu, E.S., Sarı, F. And  Velıoglu, Y.S., 2006. Effects Of Cooking Methods On Chlorophylls, Pheophytins And Colour Of Selected Green Vegetables. Int. J. Food Sci. Tech. 41:281-288.

21.   Poyrazoglu,E.S., Yemıs,O., Kadakal,Ç. And Artık,N., 2005. Determination Of Capsaicinoid Profile Of Different Chilli Peppers Grown İn Turkey. Journal Of The Science Of Food And Agriculture. 85:1435-1438. (Başlıca Yayın).

22.   Turkmen,N., Sarı,F., Poyrazoglu,E.S. And Velıoglu, Y.S., 2005. Effects Of Prolonged Heating On Antioxidant Activity And Colour Of Honey. Food Chemistry. 95: 653-657.

23.   Hudaykulıyev,Y., Tastekın,M., Poyrazoglu,E.S., Baspınar,E. And Velıoglu,Y.S., 2005. Variables Affecting Fluoride İn Turkish Black Tea. Fluoride. 38(1):38-43.

24.   Kadakal,Ç., Poyrazoglu, E.S., Artık, N., Nas, S., 2004. Effect Of Activated Charcoal On Water-Soluble Vitamin Content Of Apple Juice. Journal Of Food Quality. 27(4):171-180.

25.   Poyrazoğlu,E.S., 2004.Changes İn Ascorbic Acid And Sugar Content Of Rowanberries During Ripening. Journal Of Food Quality. 27(5):366-370.

26.   Kadakal,Ç., Nas.S. And Poyrazoğlu, E.S., 2002. Effect Of Commercial Processing Stages Of Apple Juice On The Patulin, Fumaric Acid And Hmf Levels. Journal Of Food Quality. 25(4):359-368.

27.   Poyrazoğlu, E.S., Gökmen, V. And Artık, N., 2002. Organic Acids And Phenolic Compounds İn Pomegranates (Punica Granatum L.) Grown İn Turkey. Journal Of Food Composition And Analysis. 15(5):567-575.

28.   Gökmen, V., Artık, N., Acar, J, Kahraman, N. And Poyrazoğlu, E.S.,    2001. Effects Of Various Clarification Treatments On Patulin, Phenolic Compound And Organic Acid Composition Of Apple Juice. European Food Research And Technology 213:194-199.

7.2. Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

1.       Poyrazoglu, E.S. Temel Ozat, E., Coksari, G., Ozat, E., Konar, N. Effect of Various Process Conditions on Efficiency and Colour Properties of Pistacia terebinthus oil Encapsulated Spray Drying. International Journal of Food Engineering, 3(2) 132-135, 2017.

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

1.       E.S. Poyrazoglu, E. Temel Ozat, G. Coksari, E. Ozat, N. Konar. Effect of Various Process Conditions on Efficiency and Colour Properties of Pistacia terebinthus oil Encapsulated Spray Drying. 8th International Conference on Food Engineering and Biotechnology (ICFEB 2017), 24-26 May 2017, Kuala Lumpur, Malaysia (Oral Presentation).

2.       N. Konar, S. Dalabasmaz, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, A. Colak. The determination of antioxidant activity of Echinacea purpurea aerial parts under various extraction conditions supercritical fluid extraction (SFE). 2nd Food Structure and Functionality Forum Symposium - From Molecules to Functionality, 28 February – 2 March 2016, Singex, Singapore (Poster Presentation)

3.       N. Konar, O.S. Toker, B. Ozhan, E.S. Poyrazoglu, D.Genc Polat, N. Artik, O. Sagdic. Using Some Hydrocolloids in Milk Chocolate as Prebiotic Agent: Interaction Between Process Conditions and Rheological Parameters. 2nd Food Structure and Functionality Forum Symposium - From Molecules to Functionality, 28 February – 2 March 2016, Singex, Singapore (Poster Presentation)

4.       N. Konar, B. Ozhan, O.S. Toker, O. Sagdic, E.S. Poyrazoglu, N. Artik. Using Inulin to Develop Prebiotic Milk Chocolate: Stability Under Various Process Conditions. International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics (IPC 2015), June 23-25, 2015. Budapest Hungary, pp. 83 (Poster Presentation)

5.       S. Dalabasmaz, N. Konar, G. Coksari, T. Akkoyun, M. Bayramoglu Akkoyun, E.S.  Poyrazoglu, N. Artik. 7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods konferansı dahilinde “Abstracts Book” bildiri kitapçığındaki “Development Functional Juice Using Echinacea purpurea Extract Obtained Supercritical Fluid Extraction”, Istanbul, Turkey, 14-17 October 2014. (Poster Presentation)

6.       E.B.Uncu Kirtis, Y.S.Velioğlu, E.S.Poyrazoglu, 2014. Oxidation Stability of Roasted and Unroasted Ground Hazelnuts Packaged Various Films. p47 (Abstract). 4th International Conference on Social Sciences, Management, Biotechnology & Environment Engineering (ICSMBEE’2014). 28-29, 2014 Bangkok (Thailand).

7.       E.B.Uncu Kirtis, Y.S.Velioğlu, E.S.Poyrazoglu, 2014. Effects of Various Packaging Films on α-Tocopherol Content of Roasted and Unroasted Ground Hazelnuts. p46 (Abstract). 4th International Conference on Social Sciences, Management, Biotechnology & Environment Engineering (ICSMBEE’2014). 28-29, 2014 Bangkok (Thailand).

8.       N. Konar, D. Aygunes, N. Artik, M. Erman, G. Coksari, E.S. Poyrazoglu.  International Conference on Food, Agriculture and Biology (FAB-2014) konferansı dahilinde “Abstracts Book” bildiri kitapçığındaki “Determination of Phytoestrogenic Compounds of Chickpea (Cicer Arientinum L.) By Acid Hydrolysis and LC-MS/MS”, Kuala Lumpur, Malaysia, 11-12 June 2014. (Oral Presentation)

9.       G. Çoksarı, N.E. Durmaz, N. Konar, Y. Güçer, E.S. Poyrazoğlu, N.Artık. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu konferansı dahilinde “Abstracts Book” bildiri kitapçığındaki “Şalgam Suyunda Tağşişin Belirlenmesinde Farklı Bir Yöntem: Aromatik Bileşiklerin SPME-GC/MS ile Tespiti”, Adana, Turkey, 17-19 April 2014. (Oral Presentation)

10.   G. Çoksarı, N. Özdemir, N. Konar, E.S. Poyrazoğlu, G. Saltan, R. Konak. XXI. Bitkisel İlaç Hammaddeleri (BİHAT) konferansı dahilinde, “Abstracts Book” bildiri kitapçığındaki “Aydın İli’nde Yetiştirilen Ficus carica (İncir)  Yapraklarının HS-SPME-GC/MS ile Aromatik Bileşenlerinin Tespiti” Kayseri, Turkey, 28 May - 1 June 2014. (Poster Presentation)

11.   E.S. Poyrazoglu, N. Konar, I. Haspolat Kaya, N. Artik, The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus konferansı dahilinde, “Abstracts Book” bildiri kitapçığındaki “Traditional Turkish Food Regulation”,64 pp., Struga, Macedonia, October 24-26 2013. (Oral Presentation)

12.   E.B. Kucukhuseyin, K. Demir, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, 13th Asean Food Conference konferansı dahilinde "13th Asean Food Conference Programme & Abstracts Book" bildiri kitapçığındaki "Determination of Phytoestrogenic Compounds of Capsicum Annum var Grossum and Capsicum Annum var Longum Triple Quadruple LC-MS/MS", 139 pp., Singapore, 9-11 Sep 2013. (Poster Presentation)

13.   Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, N. Konar, International Conference on Biological, Medical and Pharmaceutical Sciences (ICBMPS’2013) konferansı dahilinde "Proceedings" bildiri kitapçığındaki "Academicans’ Perceptions and Attitudes toward GM-Organisms and –Foods.", 88-92 pp., Thailand, 23-24June 2013. (Oral Presentation)

14.   N.Konar, E.S.Poyrazoglu, N.Artik, EuroFoodChem XVII konferansı dahilinde "Book of Abstract" bildiri kitapçığındaki "Physical and Rheological Properties of Milk Chocolate Supplemented with Inulin and Isomalt", 142 pp., İstanbul, Turkey, 07-10 May, 2013. (Oral Presentation)

15.   N. Konar, E.S. Poyrazoglu, Pharma-Nutrition’13 konferansı dahilinde "Abstract Book: Poster Abstracts" bildiri kitapçığındaki "Tooth-friendly and prebiotic milk chocolate containing inulin and maltitol", 80 pp., Changi, Singapore, 15-17 April 2013. (Poster Presentation)

16.   M.I. Haroun, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, International Conference on Environment, Agriculture and Food Sciences (ICEAFS’2012 konferansı dahilinde "International Conference Proceedings of PSRC" bildiri kitapçığındaki "Sugar Profiles and Contents of Turkish Honeydew and Floral Honeys", 55-58 pp., Phuket, Thailand, 11-12 August 2012. (Oral Presentation)

17.   M.I. Haroun, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, International Conference on Environment, Agriculture and Food Sciences (ICEAFS’2012) konferansı dahilinde "İnternational Conference Proceedings of PSRC" bildiri kitapçığındaki "Organic Acid Profiles and Contents of Turkish Honeydew and Floral Honeys", 59-62 pp., Phuket, Thailand, 11-12 August 2012. (Oral Presentation)

18.   N. Konar, D. Aygunes, E.S. Poyrazoglu, I. Haspolat, K. Demir, N. Konar, International Conference on Food Science and Nutrition konferansı dahilinde "Proceedings" bildiri kitapçığındaki "Thirteen Phytoestrogenic Compound Content of Acidified Enzymatic Hydrolysates of Chickpea (Cicer arientium L.)", 342-351 pp., Kota Kinabalu, Malaysia, 2-4 April 2012. (Poster Presentation)

19.   HALKMAN, H., YUCEL, P.K., POYRAZOGLU, E.S., BASBAYRAKTAR, V., CETİNKAYA, N. and HALKMAN, A., 2010. Radiation sensivity of inoculated Listeria monocytogenes ATCC 7644 and Salmonella enteridis ATCC 13076 on minimally processed mixed salad. IUFoST 15th World Congress of Food Science Technology. Cape Town International Convention Centre South Africa.

20.   AVCI, A., POYRAZOGLU, E.S. and DONMEZ, S., 2009. Effects of different substrates on cylodextrin production a rmostable CGTase. International Symposium on Biotechnology: Developments and Trends. Middle East Technical University. Ankara. Turkey.

21.   N. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Artik, 3rd International Congress on Food and Nutrition konferansı dahilinde "3rd International Congress on Food and Nutrition Abstract Book" bildiri kitapçığındaki "Functional Drinks and Fruit Juices Containing Herbal Extracts", 139 pp., Antalya, Turkey, 22-25 April 2009. (Poster Presentation)

22.   N. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Artik, 3rd International Congress on Food and Nutrition konferansı dahilinde ""3rd International Congress on Food and Nutrition Abstract Book" bildiri kitapçığındaki "Using of Lycopene, A Tomato Carotenoid, As A Natural Colorant and Antioxidant at Functional Food Production", 130 pp., Antalya, Turkey, 22-25 April 2009. (Poster Presentation)

23.   GÜNEŞ, N., POYRAZOGLU, E. and DUMANOGLU, H., 2008. Preliminary results on some constitutional changes in 1-MCP treated quince (Cydonia oblanga  Mill.) fruit during cold storage period.  Postharvest Unlimited-2008, 3,9.11.2008, Berlin, Almanya

24.   POYRAZOGLU, E.S., 2007. Trend of tea marketing and industry. The 3rd International Conference on O-CHA (Tea) Culture and Science. 2-4 November. Shizuoka-Japan.

25.   BAYRAK, A., TEKİN,A., ÇALIKOGLU,E. and POYRAZOGLU, E. S., 2007. Effects of flushing periods, growing elevation and processing methods on some volatile organic compounds of black tea. 5th International Congress on Food Technology. Thessaloniki GREECE.

26.   EKICI,L., VELIOGLU,Y.S. and POYRAZOGLU,E.S., 2005.  HMF matıon in grape juice concentrate packaged in various polymer films. International workshop on Agro-processing techniques of fruits and vegetables income generation.  28-30 March, Dhaka, Bangladesh.

27.   POYRAZOGLU, E.S., 2004. Tea farming and tea culture in Turkey. World O-CHA (Tea) Festival Tokyo Session. Tokyo-Japan.

28.   POYRAZOGLU,E.S., TURKMEN,N. and VELIOGLU,Y.S., 2004. Determination of flavanols and caffeine and antioxidant activity of fresh young shoots of tea (Camellia sinensis) grown in Turkey. International Conference on O-CHA (Tea) Culture and Science. 5-8 November. Shizuoka-Japan.

29.   POYRAZOĞLU,E.S.and ARTIK, N., 2001. The Present and Future of Tea Industry in Turkey, 2001. International Conference on O-CHA (Tea) Culture and Science. 5-8 October,Shizuoka-Japan.

30.   ARTIK,N.,POYRAZOĞLU,E.S., ŞİMŞEK,A. and KADAKAL, Ç., 2001. Food Dispersions. 11th World Congress of Food Science and Technology (Oral presentation), 22-27 April 2001, Seoul, Korea.

31.   ARTIK,N.,AYDAR,G.,POYRAZOĞLU, E.S.,2000. A Research on Stabilization of Clarity in Sour Cherry Juice Application of Polyphenoloxidase. Blacksea and Central Asian Symposium on Food Techonology,12-16 October, Ankara-Türkiye.

32.   ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., ÖZKAN, G., DEMİRCİ, Ş., 1997. Determination of Organic Acid Profile in Apple Juices of Turkey. 2nd Mediterranean Basin Conference on Analytical Chemistry. 23-28 November, Rabat-Morocco.

7.4. Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler

1.       N. Artik, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, 2013. Türk Gıda Mevzuatı ve Denetimi. Her Yönüyle Gıda. Ed. F. Durlu Ozkaya, S. Cosansu, K. Ayhan. Sidas Medya, Ankara, Türkiye, s. 313-386.

2.       N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2013. Domates Salçası Üretiminde HACCP Uygulaması. Domates ve Domates Ürünleri. Ed. S. Nas, C. Kadakal. Sidas Medya, Ankara, Türkiye. s. 61-163

3.       N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Gıdaların Kimyasal Bileşimi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s.2-21.

4.       N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Gıda Kalite Kontrolü. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 40-59.

5.       N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Gıda Muhafaza Teknikleri. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 60-87.

6.       N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Çay İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s.  88-111.

7.       N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Tahıl İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 112-137.

8.       N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Meyve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 138-161.

9.       N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 162-185.

10.   N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 186-209.

11.   N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Bitkisel Yağ Üretim Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 210-224.

12.   N. Artik, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Konar, Bitkiler, Fonksiyonel Özellik, Beslenme ve Sağlık İlişkileri, 112 pp., Ankara, Türkiye, Ankara Üniversitesi Basımevi, 2010.

13.   Bitkisel Ürünlerin Kalite Kontrolü. 2010. T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2079. Açık Öğretim Fakültesi Yayını No. 113. ISBN: 978-975-06-0762-2. Eskişehir.

14.   N. Artik, I. Mert, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, Küresel Kriz ve Gıda Güvenliği (Sunumlar Kitabı 1), 70 pp., Ankara, Türkiye, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kitaplar Serisi, 2009.

15.   Şekerleme ve Çikolata Üretim Teknolojisi, 2008. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 14. 88s. Ankara.

16.   Et ve Et Mamülleri Teknolojisi, 2008. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 13. 112s. Ankara

17.   Yeşil ve Siyah Çay Üretim Teknolojisi ve Çayın Sağlık Açısından Önemi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 11. 24s. Ankara.

18.   Bal ve Bal Analizleri, 2007. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 10. 68s. Ankara.

19.   Üzüm Pekmezi, Zile Pekmezi ve Pestil Üretimi, 2007. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 9. 44s. Ankara

20.   Tahin Üretimi ve Analizi, 2007. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 8. 44s. Ankara.

21.   Tahin Helvası Üretimi ve Saponin Analizi, 2007. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 7. 52s. Ankara.

22.  Gıda Mikotoksinleri ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi, 2007. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 6. 62s. Ankara.   

23.   Gazlı Alkolsüz İçecekler Teknolojisi, 2006. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 3. 28s. Ankara.

24.   Şeker Teknolojisi, 2006. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 1. 40s. Ankara.

7.5. Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

1.      N. Konar, I. Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Artik, "A Review on Supercritical Fluid Extraction (SFE) of Lycopene From Tomato and Tomato Products", Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi , 2(1):69-75 pp., 2012

2.      N. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, I. Haspolat, N. Artik, "Fitoöstrojenler: Bitkisel Kaynaklı Östrojenik Bileşikler", Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi ,  1(2):69-75 pp., 2011

3.      N. Konar, I. Haspolat Kaya, E.S: Poyrazoglu, K. Demir, "Alzheimer Hastalığı ve Beslenme", Gıda Mühendisleri Odası Dergisi , 34:45-51 pp., 2011

4.      Poyrazoglu, E. Ve Artık, N., 2009. Konserve İşleme Teknolojisi Ve Gıdalarda Kullanılan Ambalaj Malzemeleri. Standard. Ekonomik Ve Teknik Dergi. Y/48.N/561. 100-110s.

5.      N. Artik, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, “Gıda Dondurma İşlemi Ve Ekipmanları”, Standart, 547: 19-23 Pp., 2007.  

6.      N. Artik, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, “Dondurulmuş Gıda Standartlarımız”, Standart, 547: 76-90 Pp., 2007.

7.      N. Artik, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, “Dondurulmuş Gıda Ve Gıda Güvenliği”, Standart, 547: 97-99 Pp., 2007

8.      Kadakal, Ç., Nas, S., Poyrazoğlu, E.S.Ve Şimşek, A., 2003. Elma Çürüklük Düzeyinin Elma Suyunun Patulin Ve Fumarik Asit Düzeyine Etkisi. Gıda. 28(3):259-266.

9.      Poyrazoğlu,E.S. Ve Gürses,Ö.L., 2002. Çay Deminin Bileşimine Etkili Bazı Faktörler Üzerinde Araştırma. Gıda Mühendisliği Dergisi. 8(17):38-45. (Bu Yayın Doktora Tezinden Üretilmiştir).

10.  Poyrazoğlu,E.S., Velioğlu,S. Ve Artık, N., 2002. Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin Ve Bunların Oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi. Gıda. 27(2): 93-98.

11.  Artık, N., Poyrazoğlu, E.S., Şimşek,A., Kadakal, Ç.Ve Karkacıer, M., 2002. Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze Ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi. Gıda. 27(1):5-13.

12.  Kadakal,Ç., Poyrazoğlu,E.S., Artık,N. Ve Yemiş,O.,2001. Kırmızı Biberlerde Acılık Ve Renk Bileşikleri. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 7(3):359-366.

13.  Kadakal,Ç., Artık,N., Şimşek,A., Poyrazoğlu,E.S.Ve Köksal,G., 2001. Domates Ve Domates Ürünlerinde Yeni Bir Kalite Parametresi : Ergosterol. Standard Dergisi. 484:55-58.

14.  Artık, N., Poyrazoğlu, E.S.Ve Karkacıer, M., 1999. Mesir Macununun Kimyasal Bileşimi. Standard Dergisi. 447: 91-98.

15.  Karkacıer,M., Poyrazoğlu,E.S., Artık,N.Ve Velioğlu,S., 1999. Kuru Dut (Morus Alba) Ekstraksiyonunun Kinetiği. Gıda. 25(5): 343-348.

16.  Akbulut,M., Artık,N. Ve Poyrazoğlu,E.S., 1997. Elma Suyu Konsantresi Üretiminde Kullanılan Aktif Kömürün Organik Asitlerde Oluşturduğu Değişimin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi. Gıda Sanayi. 50:52-56.

17.  Artık, N., Kavalcı, B. Ve Poyrazoğlu, E.S., 1997. Diyet Reçeli Üretiminde Kullanılan Tatlandırıcı Kombinasyonlar. Standard Dergisi. 415:102-108.

18.   Akbulut,M., Artık,N.And Poyrazoğlu,E.S., 1996. The Effect Of Activated Carbon Application On Organic Acid Content İn Apple Juice Concentrate. Flüssieges Obst. 6:232-236.

19.  Artık,N., Poyrazoğlu,E.S.Ve Akbulut,M., 1996. Türk Elma Suyu Konsantrelerinin L-Laktik Asit Düzeyleri Üzerine Araştırma. Gıda. 21(1):41-48.

20.  Artık , N. Ve Poyrazoğlu,E.S., 1994. Kastamonu Sarımsağının (Allium Sativum L.) Kimyasal Bileşimi. Gıda. 19(1): 3-9.

21.  Poyrazoğlu,E.S. Ve Gürses, Ö.L., 1991. İşlenmiş Türk                                                    Çaylarının Kaliteleri Üzerinde Araştırma. Gıda. 16(3):201-208.

7.6. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

1.       Bingöl, M., Poyrazoglu, E.S., Artik, N., Konar, N. Damacana Sularda Bisfenol A Migrasyonuna Çeşitli Faktörlerin Etkileri. 10. Gıda Mühendisliği Kongresi, 9-11 Kasım 2017, Antalya, Türkiye.

2.       Haspolat Kaya, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik. 2013. TGDF Gıda Kongresi, pp. 4,  Antalya, Türkiye, 12-14 Kasım 2103.

3.       Haspolat Kaya, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik. 2013. Genetik Modifikasyon ve Akademisyenler TGDF Gıda Kongresi, pp. 3,  Antalya, Türkiye, 12-14 Kasım 2013.

4.       N. Konar, I. Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, N. Artik. 2013. Sokak Sütü – Kim, Neden, Niçin? TGDF Gıda Kongresi, pp. 5,  Antalya, Türkiye, 12-14 Kasım 2103.

5.       B. Ozhan, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik. 2013. Partikül Büyüklüğü ve Konçlama Süresinin Sütlü Çikolata Fiziksel ve Reolojik Ö.zellikleri Üzerindeki Etkisi TGDF Gıda Kongresi, pp. 21, Antalya, Türkiye, 12-14 Kasım 2013.

6.       ARTIK, N., POYRAZOGLU, E.S., 2010. Geleneksel Gıdalar ve Geleneksel Gıda Mevzuatı. Proceedings of 1st International Symposium on “traditional Foods From Adriatic to Caucus”. Tekirdag. Turkey.

7.       ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., 1998. Dondurarak Muhafazanın Gıda Sanayindeki Gelişimi. 2000’li Yıllara Doğru Tarımsal Sanayilerimizin Gelişimi ve Ziraat Mühendislerinin Bu Sektördeki Yeri Sempozyumu. Sempozyum Kitapçığı 139-159s.

8.       ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., 1998. Meyve ve Sebze İşleme Sanayii. 2000’li Yıllara Doğru Tarımsal Sanayilerimizin Gelişimi ve Ziraat Mühendislerinin Bu Sektördeki Yeri Sempozyumu. Sempozyum Kitapçığı 91-121s.

9.       ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., KARKACIER, M., 1998. Türkiye’nin Gıda Maddeleri Açığı ve Karşılanması. Türk Tarımında Yeni Ufuklar Sempozyumu. Sempozyum Kitapçığı 85-100s.

7.7. Diğer yayınlar

1.       Poyrazoğlu, E.S., 2005. İnsan Sağlığı Açısından Çayın (Camellia Sinensis) Önemi. Gıda Teknolojisi. Sayı:12, 68-69.

2.       Artık, N., Gökalp, M., Poyrazoğlu, E.S., Şimşek, A., 2000. Şifalı Bitkilerden Üretilen Aromatik Sular Ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi. Standard Dergisi. 466: 72-76.

3.       Artık, N., Poyrazoğlu, E.S., İç, E., 1998. Gıdalarda Katkı Maddesi Kullanımı. Ziraat Dünyası. 442: 25-26.

4.       Gürses, Ö.L., Ve Poyrazoğlu, E.S., 1997. Çayda Bulunan Fenolik Bileşikler. Standard Dergisi. 421: 88-92.

5.       Artık, N., Poyrazoğlu, E.S., 1992. Siyah Çay Standardının Revizyonu. Standard Dergisi. 363: 100-108.

6.       Artık, N., Poyrazoğlu,E.S., Tekin, A., 1992. Aspartam Ve Gıda Maddelerinde Kullanımı. Araştırma Dergisi. 4:(39/40):16-23.

7.       Velioğlu, E.S., Poyrazoğlu, E.S., 1988. Kuşburnu Bitkisinin İnsan Beslenmesi Ve Sağlığı Açısından Önemi. Tok Dergisi. 32: 36-37.

8.Projeler

1.       Sürülebilir Sütlü ve Bitter Kakaolu Fındık Kreması Üretiminde Şeker Yerine Melasın (toz) Kullanımının Araştırılması TÜBİTAK – TOVAG (1180501), Yürütücü, 2018-2019

2. EPA ve DHA Ilaveli Fonksiyonel Çikolata Çesitlerinin Gelistirilmesi, TÜBİTAK – TOVAG (215O465), Yürütücü, 2016-2017

3.       Pistacia terebinthus spp. terebenthus (Menengiç) Yağının Spray Dryer Tekniği ile Mikro-Enkapsülasyonu Yönteminin Geliştirilmesi ve Farklı Gıda Modellerinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması TAGEM, Araştırmacı, 2015 – 2017.

4.       Sokak Sütü Tüketim Nedenleri ve Düzeyinin Araştırılması. Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı, 2012 – 2013.

5.       Genetiği Değiştirilmiş Gıdalara  Genel Tüketicilerin ve Akademisyenlerin Bakış Açı ve Eğilimlerinin Belirlenmesi. Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı, 2012 – 2013.

6.       Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kullanımı İle Fonksiyonel Meyve Suyu ve Nektarlarının Geliştirilmesi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı – TAGEM, Araştırmacı, 2011 – 2014.

7.       Farklı Hidroliz Yöntemleriyle Bazı Sebzelerden Elde Edilen Fitoöstrojenlerin HPLC ve  GC-MS İle Belirlenmesi. Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı, 2009 – 2011.

8.       Türk Zeytinyağlarının Fenolik Yapılarının ve Bazı Önemli Kriterlerinin Belirlenmesi, TÜBİTAK, Yardımcı Araştırmacı.

9.       Balların fiziksel, Kimyasal Özellikleri ve Antimikrobiyel Aktiviteleri Üzerine Araştırma, Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, 2003-07-45-022, Araştırmacı.

10.       Ayvada Taze Olarak Soğuk Koşullarda Muhafazaya Alınmış ve Reçel Olarak İşlenmiş Ürünlerde Kalite Özellikleri Üzerine Bazı Ön Uygulamaların ve Genotiplerin Etkilerinin Belirlenmesi, TÜBİTAK, Yardımcı Araştırmacı.

11.  İşlenmiş Türk Çaylarında İşleme Yöntemi, Çay Sınıfı, Sürgün Dönemi ve Rakımın Fenolik madde Dağılımı Üzerine Etkisi, Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu, 2002-07-11-061, Yardımcı Araştırmacı.

12.   Üzüm Suyu ve Konsantresinde 5-Hidroksimetilfurfural (5-HMF) Oluşum Kinetiğinin HPLC ile Hesaplanması, Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu, 2002-07-11-056, Yardımcı Araştırmacı.

13.   Türk Fındıklarının Fenolik Bileşim Dağılımı ve Kavurma Prosesinde Değişimi, Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu, 2001-07-11-047, Yardımcı Araştırmacı.

14.   İşlenmiş Türk Çaylarının Aromatik Bileşim Unsurlarının Belirlenmesi, Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu, TARP 2542, Yardımcı Araştırmacı.

15.   Bazı Doğal Bileşiklerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi, Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu, 98-11-12-02, Yardımcı Araştırmacı.

16.  Elma Suyu Üretiminde Farklı Durultma Tekniklerinin Patulin ve Bazı Kalite Kriterlerine Etkisi, Tübitak, TOGTAG-2049, Yardımcı Araştırmacı.

17.   Geleneksel Türk Gıdalarının Endüstriyel Ölçekte Üretimi, DPT, 98K120710, Yardımcı Araştırmacı.

 

 

9.İdari Görevler

1.       Siirt Üniversitesi, Gıda Müh. Bölümü, Bölüm Başkanı (2014- devam ediyor)

2.        Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan (2016- devam ediyor)

3.       Siirt Üniversitesi Rektörlük Rektör Yardımcısı (2014-2017)

4.       Ankara Üniversitesi, Gıda Müh.  Bölümü Bölüm Başkan Yardımcılığı  (2012-13)

5.       Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Enstitü Müdür Yardımcılığı (2012-14)

 

10.Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler

1.       Bazı Gıda Mühendisliği Dergilerine ve Gıda Mühendisliği Odasına üyeliği bulunmaktadır.

 

11.Ödüller

1.   TUBİTAK – ULAKBİM Yayın Teşviki (Sekiz Adet)

 

12.Son iki yılda verdiğiniz lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler için aşağıdaki tabloyu doldurunuz.

 

Akademik

Yıl

Dönem

Dersin Adı

Haftalık Saati

Student Number

Teorik

Uygulama

2016-2017

Güz

Enerji ve Kütle Denklikleri

4

0

15

Bahar

Enstrümental Analiz

2

2

15

Thesis

0

4

4

2017-2018

Güz

Enerji ve Kütle Denklikleri

4

0

15

Bahar

Enstrümental Analiz

2

2

15

Bitirme Ödevi

0

4

3

 

 

Güncelleme : 15.11.2018 22:16:24
SCI, SSCI, AHCI indekslerine giren dergilerde yayınlanan makaleler

GÖKMEN, V., ARTIK, N., ACAR, J, KAHRAMAN, N. and POYRAZOĞLU, E.S.,    2001. Effects of Various Clarification Treatments on Patulin, Phenolic Compound and Organic Acid Composition of Apple Juice. European Food Research and Technology 213:194-199.

POYRAZOĞLU, E.S., GÖKMEN, V. and ARTIK, N., 2002. Organic Acids and Phenolic Compounds in Pomegranates (Punica granatum L.) Grown in Turkey. Journal of Food Composition and Analysis. 15(5):567-575.

KADAKAL,Ç., NAS.S. and POYRAZOĞLU, E.S., 2002. Effect of Commercial Processing Stages of Apple Juice on the Patulin, Fumaric Acid and HMF Levels. Journal of Food Quality. 25(4):359-368.

M.I. Haroun, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, “Phenolic Acids and Flavonoids Profiles of Some Turkish Honeydew and Floral Honeys.” Journal of Food Technology, 10(2): 39-45 pp., 2010.

I. Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, N. Konar, “Academicans’s Perceptions and Attitudes toward GM-Organisms and – Foods.”, International Journal of Biological, Ecological and Environmental Sciences, 2(2):20-24 pp., 2013

POYRAZOĞLU,E.S., 2004.Changes in Ascorbic Acid and Sugar Content of Rowanberries During Ripening. Journal of Food Quality. 27(5):366-370.

KADAKAL,Ç., POYRAZOGLU, E.S., ARTIK, N., NAS, S., 2004. Effect of activated charcoal on water-soluble vitamin content of apple juice. Journal of Food Quality. 27(4):171-180.

HUDAYKULIYEV,Y., TASTEKIN,M., POYRAZOGLU,E.S., BASPINAR,E. and VELIOGLU,Y.S., 2005. Variables affecting fluoride in Turkish Black Tea. Fluoride. 38(1):38-43

TURKMEN,N., SARI,F., POYRAZOGLU,E.S. and VELIOGLU, Y.S., 2005. Effects of prolonged heating on antioxidant activity and colour of honey. Food Chemistry. 95: 653-657.

POYRAZOGLU,E.S., YEMIS,O., KADAKAL,Ç. and ARTIK,N., 2005. Determination of capsaicinoid profile of different chilli peppers grown in Turkey. Journal of the Science of Food and Agriculture. 85:1435-1438. (BAŞLICA YAYIN).

TURKMEN, N., POYRAZOGLU, E.S., SARI, F. and  VELIOGLU, Y.S., 2006. Effects of cooking methods on chlorophylls, pheophytins and colour of selected green vegetables. Int. J. Food Sci. Tech. 41:281-288.

VELİOĞLU, Y.S., EKİCİ, L. and POYRAZOĞLU, E.S., 2006. Phenolic composition of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) berries and astrigency removal of its commercial juice. International Journal of Food Science and Technology. 41:1011-1015. SIMSEK, A., POYRAZOGLU, E.S., KARACAN, S. and VELIOGLU, Y.S., 2007. Response surface methodological study on HMF and fluorescent accumulation in red and white grape juices and concentrates. Food Chemistry. 101: 987-994.

GUNES, N.T., KOKSAL, A.I., ARTIK, N. and POYRAZOGLU, E., 2010. Biochemical content of Hazelnut (Corylus avellana L.) cultivars from West Black Sea Region of Turkey. Europ. J. Hort. Sci., 75(2), 77-84.

E. BAKKALBAŞI, Ö. MENTEŞ YILMAZ, E.S. POYRAZOGLU and N. ARTIK., 2012. Tocopherol Contents of Walnut Varieties Grown ın Turkey and The Effect of Storage on Tocopherol Content. Journal of Food Processing and Preservation. 38 (2014) 518-526.

N. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Artik, “Determination of conjugated and free isoflavones in some legumes by LC-MS/MS.”, Journal of Food Composition and Analysis (ISI), 25(2):173-178 pp., 2012.

. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Artik, “Effect of Different Sample Preparation Methods on Isoflavone, Lignan, Coumestan and Flavonoid Contents of Various Vegetables Determined by Triple Quadrupole LC-MS/MS.”, Journal of Food Composition and Analysis (ISI), 26(1-2):26-35 pp., 2012.

Konar, B. Ozhan, N. Artik, S. Dalabasmaz, E.S. Poyrazoglu, “Rheological and Physical Properties of Inulin-Containing Milk Chocolate Prepared at Different Process Conditions.”, CyTA Journal of Food (ISI), 12(1): 55-64, 2014.

Haspolat, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, “Genetik Modifikasyon ve Türk Tüketiciler - Kentli Tüketicilerin Modifiye Organizma ve Gıdalara Yönelik Farkındalıkları.”, Ankara University Journal of Veterinary Faculty (ISI), 60: 213-220 pp., 2013.

N. Konar, B. Ozhan, N. Artik, E.S. Poyrazoglu, “Using Polydextrose as a Prebiotic Substance in Milk Chocolate-Effects of Process Parameters on Physical and Rheological Properties.”, CyTA Journal of Food (ISI), doi: 12(2): 150-159, 2014.

.N. Konar, I. Haspolat Kaya, S. Dalabasmaz, E.S. Poyrazoglu, N. Artik,  “Street milk and Urban Consumers in Turkey: A descriptive study.”, Journal of Consumer Protection and Food Safety (ISI), 9(1): 23-35, 2014.

N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, “Influence of calcium fortification on physical and rheological properties of non-sucrose prebiotic milk chocolates containing inulin and maltitol.”, Journal of Food Science and Technology (ISI), doi: 10.1007/s13197-013-1229-y

.N.Konar, S. Dalabasmaz, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, A. Colak, “The determination of the caffeic acid derivatives of Echinacea purpurea aerial parts under various extraction conditions by supercritical fluid extraction (SFE)”, Journal of Supercritical Fluids (ISI), 89, 128-136, 2014.

Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

1. ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., KARKACIER, M., 1998. Türkiye’nin Gıda Maddeleri Açığı ve Karşılanması. Türk Tarımında Yeni Ufuklar Sempozyumu. Sempozyum Kitapçığı 85-100s.

 

2. ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., 1998. Meyve ve Sebze İşleme Sanayii. 2000’li Yıllara Doğru Tarımsal Sanayilerimizin Gelişimi ve Ziraat Mühendislerinin Bu Sektördeki Yeri Sempozyumu. Sempozyum Kitapçığı 91-121s.

 

3. ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., 1998. Dondurarak Muhafazanın Gıda Sanayindeki Gelişimi. 2000’li Yıllara Doğru Tarımsal Sanayilerimizin Gelişimi ve Ziraat Mühendislerinin Bu Sektördeki Yeri Sempozyumu. Sempozyum Kitapçığı 139-159s.

 

4. ARTIK, N., POYRAZOGLU, E.S., 2010. Geleneksel Gıdalar ve Geleneksel Gıda Mevzuatı. Proceedings of the 1st International Symposium on “traditional Foods From Adriatic to Caucus”. Tekirdag. Turkey.

 

5.N. Konar, F.S. Bayraktar, N. Artik, 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu konferansı dahilinde "Proceedings" bildiri kitapçığındaki "Üzüm Pekmezinde Yapılan Hilelerin, Fenolik Bileşik, Organik Asit Dağılımı ve C13 Analizi İle Belirlenmesi", 16-22 pp., Konya, Türkiye, 10-12 Mayıs 2012.

 

6.I. Haspolat Kaya, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, TGDF Gıda Kongresi dahilinde “Abstract Book” bildiri kitapçığındaki “Genetik Modifikasyon: Tüketici Tutum ve Algısı”, pp. 4,  Antalya, Türkiye, 12-14 Kasım 2103. (Poster Bildiri)

 

7.I. Haspolat Kaya, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, TGDF Gıda Kongresi dahilinde “Abstract Book” bildiri kitapçığındaki “Genetik Modifikasyon ve Akademisyenler”, TGDF pp. 3,  Antalya, Türkiye, 12-14 Kasım 2103. (Poster Bildiri)

 

8.N. Konar, I. Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, TGDF Gıda Kongresi dahilinde “Abstract Book” bildiri kitapçığındaki “Sokak Sütü – Kim, Neden, Niçin?”, TGDF pp. 5,  Antalya, Türkiye, 12-14 Kasım 2103. (Poster Bildiri)

 

9.B. Ozhan, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, TGDF Gıda Kongresi dahilinde “Abstract Book” bildiri kitapçığındaki “Partikül Büyüklüğü ve Konçlama Süresinin Sütlü Çikolata Fiziksel ve Reolojik Özellikleri Üzerindeki Etkisi”, TGDF pp. 21,  Antalya, Türkiye, 12-14 Kasım 2103. (Poster Bildiri)
Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

1. POYRAZOĞLU,E.S. ve GÜRSES, Ö.L., 1991. İşlenmiş Türk Çaylarının Kaliteleri Üzerinde Araştırma. Gıda. 16(3):201-208.

 

2. ARTIK , N. ve POYRAZOĞLU,E.S., 1994. Kastamonu Sarımsağının (Allium sativum L.) Kimyasal Bileşimi. Gıda. 19(1): 3-9.

 

3. ARTIK,N., POYRAZOĞLU,E.S.ve AKBULUT,M., 1996. Türk Elma Suyu Konsantrelerinin L-Laktik Asit Düzeyleri Üzerine Araştırma. Gıda. 21(1):41-48.

 

4. AKBULUT,M., ARTIK,N.and POYRAZOĞLU,E.S., 1996. The Effect of Activated Carbon Application on Organic Acid Content in Apple Juice Concentrate. Flüssieges Obst. 6:232-236.

 

5. ARTIK, N., KAVALCI, B. ve POYRAZOĞLU, E.S., 1997. Diyet Reçeli Üretiminde Kullanılan Tatlandırıcı Kombinasyonlar. Standard Dergisi. 415:102-108.

 

6. AKBULUT,M., ARTIK,N. ve POYRAZOĞLU,E.S., 1997. Elma Suyu Konsantresi Üretiminde Kullanılan Aktif Kömürün Organik Asitlerde Oluşturduğu Değişimin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi. Gıda Sanayi. 50:52-56.

 

7. KARKACIER,M., POYRAZOĞLU,E.S., ARTIK,N.ve VELİOĞLU,S., 1999. Kuru Dut (Morus alba) Ekstraksiyonunun Kinetiği. Gıda. 25(5): 343-348.

 

8. ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S.ve KARKACIER, M., 1999. Mesir Macununun Kimyasal Bileşimi. Standard Dergisi. 447: 91-98.

 

9. KADAKAL,Ç., ARTIK,N., ŞİMŞEK,A., POYRAZOĞLU,E.S.ve KÖKSAL,G., 2001. Domates ve Domates Ürünlerinde Yeni Bir Kalite Parametresi : Ergosterol. Standard Dergisi. 484:55-58.

 

10. KADAKAL,Ç., POYRAZOĞLU,E.S., ARTIK,N. ve YEMİŞ,O.,2001. Kırmızı Biberlerde Acılık ve Renk Bileşikleri. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 7(3):359-366.

 

11. ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., ŞİMŞEK,A., KADAKAL, Ç.ve KARKACIER, M., 2002. Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi. Gıda. 27(1):5-13.

 

12. POYRAZOĞLU,E.S., VELİOĞLU,S. ve ARTIK, N., 2002. Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin ve Bunların oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi. Gıda. 27(2): 93-98.

 

13. POYRAZOĞLU,E.S. ve GÜRSES,Ö.L., 2002. Çay Deminin Bileşimine Etkili Bazı Faktörler Üzerinde Araştırma. Gıda Mühendisliği Dergisi. 8(17):38-45. (Bu yayın doktora tezinden üretilmiştir).

 

14. KADAKAL, Ç., NAS, S., POYRAZOĞLU, E.S.VE ŞIMŞEK, A., 2003. Elma Çürüklük Düzeyinin Elma Suyunun Patulin ve Fumarik Asit Düzeyine Etkisi. Gıda. 28(3):259-266.

 

15. POYRAZOGLU, E. VE ARTIK, N., 2009. Konserve işleme teknolojisi ve gıdalarda kullanılan ambalaj malzemeleri. Standard. Ekonomik ve Teknik Dergi. Y/48.N/561. 100-110s.

 

16.N. Artik, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, “Gıda Dondurma İşlemi ve Ekipmanları”, Standart, 547: 19-23 pp., 2007.  

 

17.N. Artik, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, “Dondurulmuş Gıda Standartlarımız”, Standart, 547: 76-90 pp., 2007.

 

18.N. Artik, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, “Dondurulmuş Gıda ve Gıda Güvenliği”, Standart, 547: 97-99 pp., 2007

 

19.N. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, I. Haspolat, N. Artik, "Fitoöstrojenler: Bitkisel Kaynaklı Östrojenik Bileşikler", Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi ,  1(2):69-75 pp., 2011

 

20.N. Konar, I. Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, "Alzheimer Hastalığı ve Beslenme", Gıda Mühendisleri Odası Dergisi , 34:45-51 pp., 2011

 

21.N. Konar, I. Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Artik, "A Review on Supercritical Fluid Extraction (SFE) of Lycopene From Tomato and Tomato Products", Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi 2(1):69-75 pp., 2012

 

Yazılan ulusal kitaplarda bölümler

N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Gıdaların Kimyasal Bileşimi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s.2-21.

N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Gıda Kalite Kontrolü. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 40-59.

N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Gıda Muhafaza Teknikleri. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 60-87.

N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Çay İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s.  88-111.

N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Tahıl İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 112-137.

N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Meyve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 138-161.

N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 162-185.

N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 186-209.

N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Bitkisel Yağ Üretim Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 210-224.

N. Artik, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, 2013. Türk Gıda Mevzuatı ve Denetimi. Her Yönüyle Gıda. Ed. F. Durlu Ozkaya, S. Cosansu, K. Ayhan. Sidas Medya, Ankara, Türkiye, s. 313-386.

N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2013. Domates Salçası Üretiminde HACCP Uygulaması. Domates ve Domates Ürünleri. Ed. S. Nas, C. Kadakal. Sidas Medya, Ankara, Türkiye. s. 61-163.