ÖZGEÇMİŞ
1.
Adı Soyadı : Şule Azime YENİÇERİ
2.
Doğum Tarihi :18.05.1986
3.
Unvanı :Dr. Öğr. Üyesi
4.Öğrenim
Durumu :Üniversite
Derece
|
Alan
|
Üniversite
|
Yıl
|
Lisans
|
Gıda
Mühendisliği
|
Selçuk
Üniversitesi
|
2008
|
Y.
Lisans
|
Gıda
Mühendisliği
|
Akdeniz
Üniversitesi
|
2011
|
Doktora
|
Gıda
Mühendisliği
|
Süleyman
Demirel Üniversitesi
|
2021
|
Kurs ve Seminerler
Kuruluş içi Kalite Tetkikleri 2007
Sorumlu Yöneticilik Eğitimi 2007
Iso 9001:2000 2007
Iso 22000 2006
İş Deneyimleri
Mart-Haziran 2006 Selçuk Üniversitesi Pilot İşletme (Pastane, peynir üretimi) ve Laboratuvarları
Temmuz-Ağustos 2007 Cebel Süt A.ş, Konya Staj
2010-2011 Süt Fabrikası, Sorumlu Yönetici
2011-2013 Yemek Şirketi, Servis Müdürü
2013- Siirt Üniversitesi, Öğretim Görevlisi
Yüksek
Lisans Tez Çalışması: Farklı
yöntemler kullanılarak üretilen probiyotik ayranın fizikokimyasal,
mikrobiyolojik, duyusal ve probiyotik özelliklerinin belirlenmesi
Doktora
Tez Çalışması:Sucukta
sodyum nitrite alternatif olarak nar çekirdek yağının kullanılma olanakları
Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
(SCI,SSCI,Artsand Humanities)
1.
Küçükçetin A., Demir M., Çomak E.M., Aşci
Arslan A., Zengin A.Ş., "Effect Of Stabilizer Addition On Physicochemical
And Sensory Properties Of Non-Fat Set Yoghurt", MILCHWISSENSCHAFT-MILK
SCIENCE INTERNATIONAL, no.4, pp.420-423, 2011 (Scı)
Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler
1.Yeniçeri, Ş. A. ve Küçüköner, E., 2020.Zivzik Narı Çekirdek Yağının Yağ Asidi Kompozisyonun Belirlenmesi. Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi ,19, 821-826 .
2.Yeniçeri, Ş. A. , Çomak Göçer, E. M. ve Küçükçetin, A. 2021. Probiyotik Bakteri İçeren Ayranın Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri . Akademik Gıda , 19 (4) , 414-423 . DOI: 10.24323/akademik-gida.1050733
Uluslararası
bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
1.Küçükçetin A., Aşçı, A., Zengin., Ş., A.,
2009. Antalya Piyasasında
Satılan Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi. Pamukkale
Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, 21-23 Mayıs, 2009, ss, 121.
2.Çomak Göçer E.M., Zengin Ş.A., Küçükçetin A.,2010 "Yoğurt Ve Ayran
Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanımı", The first international
food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus",
TÜRKIYE, 15-17 April 2010, pp.157-158.
3.Küçükçetin, A., Zengin, Ş.a., 2016. Physicochemical and microbiological properties
of probiotic ayran as influenced by use of different production methods.
(06.07.2016-08.07.2016). Yayın yeri: XIIth International Conference of
food Physicists.
4.Yeniçeri, Ş. A., Küçüköner, E., Poyrazoğlu
E., S., 2018. Ulusal ve
Uluslararası boyutta nar üretim ve tüketim potansiyeli.
(21.06.2018-22.06.2018), Yayın yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik
Bilimler Kongresi, 2018.
5.Yeniçeri, Ş. A., Hallaç, B., 2021. Determination of various functional
properties of sumac concantrate. Uluslararası
Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi.(05.11.2021 -07.11.2021 ) Yayın Yeri:INTERNATIONAL SIIRT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS 5-7 November 2021 SIIRT, TURKEY (Sözlü sunum-Tam metin)
Projeler: Farklı Yöntemler Kullanılarak Üretilen Probiyotik
Ayranın Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik, Duyusal ve Probiyotik Özelliklerinin
Belirlenmesi, BAP Y.Lisans, 2009.02.0121.029 , Araştırmacı, 2012.