1.
Name Surname: Şule Azime YENİÇERİ
2.
Date of Birth: 18.05.1986
3.
Title: Öğr. Gör.
4.
Education Background: University
Degree
|
Field
|
University
|
Year
|
Bachelor
|
Food
Engineer
|
Selçuk
University
|
2008
|
Post
Graduate(Master)
|
Food
Engineer
|
Akdeniz
University
|
2011
|
Doctorate
(PhD)
|
Food
Engineer
|
Süleyman
Demirel University
|
2021
|
Kurs ve Seminerler
Kuruluş içi Kalite Tetkikleri 2007
Sorumlu Yöneticilik Eğitimi 2007
Iso 9001:2000 2007
Iso 22000 2006
İş Deneyimleri
Mart-Haziran 2006 Selçuk Üniversitesi Pilot İşletme (Pastane, peynir üretimi) ve Laboratuvarları
Temmuz-Ağustos 2007 Cebel Süt A.ş, Konya Staj
2010-2011 Süt Fabrikası, Sorumlu Yönetici
2011-2013 Yemek Şirketi, Servis Müdürü
2013- Siirt Üniversitesi, Öğretim Görevlisi
Master Theses: Farklı yöntemler kullanılarak üretilen probiyotik ayranın fizikokimyasal, mikrobiyolojik, duyusal ve probiyotik özelliklerinin belirlenmesi
Doctoral Theses:Sucukta sodyum nitrite alternatif olarak nar çekirdek yağının kullanılma olanakları
Articles published in internationally acclaimed journals (SCI, SSCI, Arts and Humanities)
1. Küçükçetin A., Demir M., Çomak E.M., Aşci Arslan A., Zengin A.Ş., "Effect Of Stabilizer Addition On Physicochemical And Sensory Properties Of Non-Fat Set Yoghurt", MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL, no.4, pp.420-423, 2011 (Scı)
Articles published in nationally-referred journals
1.Yeniçeri, Ş. A. ve Küçüköner, E., 2020.Zivzik Narı Çekirdek Yağının Yağ Asidi Kompozisyonun Belirlenmesi. Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi ,19, 821-826 .
2.Yeniçeri, Ş. A. , Çomak Göçer, E. M. ve Küçükçetin, A. 2021. Probiyotik Bakteri İçeren Ayranın Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri . Akademik Gıda , 19 (4) , 414-423 . DOI: 10.24323/akademik-gida.1050733
Announcements published in international scientific Or publications
1.Küçükçetin A., Aşçı, A., Zengin., Ş., A., 2009. Antalya Piyasasında Satılan Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, 21-23 Mayıs, 2009, ss, 121.
2.Çomak Göçer E.M., Zengin Ş.A., Küçükçetin A.,2010 "Yoğurt Ve Ayran Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanımı", The first international food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", TÜRKIYE, 15-17 April 2010, pp.157-158.
3.Küçükçetin, A., Zengin, Ş.a., 2016. Physicochemical and microbiological properties of probiotic ayran as influenced by use of different production methods. (06.07.2016-08.07.2016). Yayın yeri: XIIth International Conference of food Physicists.
4.Yeniçeri, Ş. A., Küçüköner, E., Poyrazoğlu E., S., 2018. Ulusal ve Uluslararası boyutta nar üretim ve tüketim potansiyeli. (21.06.2018-22.06.2018), Yayın yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi, 2018.
5.Yeniçeri, Ş. A., Hallaç, B., 2021. Determination of various functional properties of sumac concantrate. Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi. (Sözlü sunum-Tam metin) Siirt, Türkiye.
Projects: Farklı Yöntemler Kullanılarak Üretilen Probiyotik Ayranın Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik, Duyusal ve Probiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi, BAP Y.Lisans, 2009.02.0121.029 , Araştırmacı, 2012.