Technical Services Vocational High School Food Processing
Telephone (0484) 212-1111 / 3814
Mail sulezengin  siirt.edu.tr
E-Mail
Explanation
Update5/24/2022 9:32:50 AM

Asst. Prof.Dr. ŞULE AZİME YENİÇERİ

  • Duty
  • Files
  • Studies
Technical Services Vocational High School Instructor
Food Processing Department Chair

1. Name Surname: Şule Azime YENİÇERİ

2. Date of Birth: 18.05.1986

3. Title: Öğr. Gör.

4. Education Background: University

Degree

Field

University

Year

Bachelor

Food Engineer

Selçuk University

2008

Post Graduate(Master)

Food Engineer

Akdeniz University

2011

Doctorate (PhD)

Food Engineer

Süleyman Demirel University

2021

 

Kurs ve Seminerler

Kuruluş içi Kalite Tetkikleri 2007

Sorumlu Yöneticilik Eğitimi 2007

Iso 9001:2000                          2007

Iso 22000                                 2006


İş Deneyimleri


Mart-Haziran 2006 Selçuk Üniversitesi Pilot İşletme (Pastane, peynir üretimi) ve Laboratuvarları

Temmuz-Ağustos 2007 Cebel Süt A.ş, Konya Staj

2010-2011 Süt Fabrikası, Sorumlu Yönetici

2011-2013 Yemek Şirketi, Servis Müdürü

2013-         Siirt Üniversitesi, Öğretim Görevlisi


Master ThesesFarklı yöntemler kullanılarak üretilen probiyotik ayranın fizikokimyasal, mikrobiyolojik, duyusal ve probiyotik özelliklerinin belirlenmesi

Doctoral Theses:Sucukta sodyum nitrite alternatif olarak nar çekirdek yağının kullanılma olanakları


Articles published in internationally acclaimed journals (SCI, SSCI, Arts and Humanities)

1. Küçükçetin A., Demir M., Çomak E.M., Aşci Arslan A., Zengin A.Ş., "Effect Of Stabilizer Addition On Physicochemical And Sensory Properties Of Non-Fat Set Yoghurt", MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL, no.4, pp.420-423, 2011 (Scı)


Articles published in nationally-referred journals

1.Yeniçeri, Ş. A. ve Küçüköner, E., 2020.Zivzik Narı Çekirdek Yağının Yağ Asidi Kompozisyonun Belirlenmesi. Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi ,19, 821-826 .

2.Yeniçeri, Ş. A. , Çomak Göçer, E. M. ve Küçükçetin, A. 2021. Probiyotik Bakteri İçeren Ayranın Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri . Akademik Gıda , 19 (4) , 414-423 . DOI: 10.24323/akademik-gida.1050733

 

Announcements published in international scientific Or publications

1.Küçükçetin A., Aşçı, A., Zengin., Ş., A., 2009. Antalya Piyasasında Satılan Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, 21-23 Mayıs, 2009, ss, 121.

2.Çomak Göçer E.M., Zengin Ş.A., Küçükçetin A.,2010 "Yoğurt Ve Ayran Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanımı", The first international food symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", TÜRKIYE, 15-17 April 2010, pp.157-158.

3.Küçükçetin, A., Zengin, Ş.a., 2016. Physicochemical and microbiological properties of probiotic ayran as influenced by use of different production methods. (06.07.2016-08.07.2016). Yayın yeri: XIIth  International Conference of food Physicists. 

4.Yeniçeri, Ş. A., Küçüköner, E., Poyrazoğlu E., S., 2018. Ulusal ve Uluslararası boyutta nar üretim ve tüketim potansiyeli. (21.06.2018-22.06.2018), Yayın yeri: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi, 2018.

5.Yeniçeri, Ş. A., Hallaç, B., 2021. Determination of various functional properties of sumac concantrate. Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi. (Sözlü sunum-Tam metin)  Siirt, Türkiye.

 

Projects: Farklı Yöntemler Kullanılarak Üretilen Probiyotik Ayranın Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik, Duyusal ve Probiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi, BAP Y.Lisans, 2009.02.0121.029 , Araştırmacı, 2012.

 




 

Update : 1/2/2022 9:46:49 AM