BASIN AÇIKLAMASI

Üniversitemizde kullanılan hizmet araçları ile ilgili olarak, üniversitemizi hedef alan ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik olarak bir basın organı tarafından 01.01.2019 tarihinde doğru olmayan haberlere yer verilmiştir. Haber konusu ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı hâsıl olmuştur.

Üniversitemizin faaliyetlerinde kullanılmak üzere demirbaşa kayıtlı 7 adet hizmet aracı bulunmaktadır. Habere konu olan ve 4 yıl önce satın alınan Ford Kuga Marka hizmet aracımız, makam aracı olarak değil üniversitemizin rutin faaliyetlerinde ihtiyaca binaen hizmet aracı olarak kullanılmaktadır. 5 yıl önce satın alınan Hyundai Elentra Marka diğer hizmet aracımız ise Ankara’da sıklıkla gerçekleştirilen programlarda üniversitemizin ulaşım ihtiyacını karşılamak amacı ile son bir yılda görevlendirme ile Esenboğa Havaalanında bulunmaktadır.

Haberde abartılı bir şekilde “Yılın Saltanatı”, “İşte Araç Saltanatı” gibi başlıklar kullanmak sureti ile kamuoyu yanlış bilgilendirilmiş ve üniversitemize karşı bir önyargı oluşturulmaya çalışılmıştır. Haberin içeriği ve haberde kullanılan fotoğrafların 6 Nisan 2018 tarihinde yani 8 ay önce bir internet haber sitesinde yayınlanan içerik ve fotoğraflarla neredeyse birebir eşleşmesi, habercilik anlayışı bakımından manidar bulunmuştur.

Üniversitemizin son yıllarda göstermiş olduğu önemli gelişmelerin bu tür abartılı ve maksatlı haberlerle gölgelenmeye çalışılması, üniversitemizin çalışma azmini ve gelişimini sekteye uğratamayacaktır. Üniversitemiz kamu kaynaklarının verimli kullanılması ile ilgili sorumluluğunu şimdiye kadar gösterdiği gibi bundan sonra da gösterecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ