Ydyo Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı Hakkında

MÜTERCİM TERCÜMANLIK (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜNE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Mütercim Tercümanlık (İngilizce) bölümüne yerleşen öğrencilerin İngilizce Yeterlilik ve Düzey Belirleme sınavı 13 ve 15 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Yeterlilik sınavı yazılı ve sözlü sınavlar olmak üzere iki oturum şeklinde yapılacaktır. Yazılı sınav 13 Eylül tarihinde saat 10:00’da Merkez Kampus Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ( C1- C2- C3 ) dersliklerinde gerçekleştirilecektir. Yazılı sınavdan 70 puan ve üstü alan öğrenciler 15 Eylül 2017 tarihinde aynı yerde yapılacak olan sözlü sınava girmeye hak kazanacaklardır. Sözlü sınavdan başarılı olan adaylar hazırlık sınıfından muaf olup kayıtlı oldukları programa devam edeceklerdir. Yeterlilik sınavından başarısız olan öğrenciler 1 sene boyunca İngilizce Hazırlık eğitimi alacaklardır. Söz konusu sınav aynı zamanda düzey belirleme sınavı olacağı için öğrencilerin seviyelerine uygun sınıflara yerleştirilmesi açısından sınava katılmaları önemlidir. Sınava girmeyen öğrenciler başlangıç seviyesinden hazırlık eğitimine başlayacaklardır.

13 Eylül tarihinde yapılacak yazılı sınavına girecek olan öğrencilerin yanlarında;

·         Öğrenci Kimlik Belgesi veya Nüfus Cüzdanı

·         Kurşun kalem, kalemtıraş ve silgi

bulundurmaları gerekmektedir.

Doç.Dr CÜNEYT DEMİR (0484) 212-1111 / 3852