SİİRTTE ULUSLARARASI FISTIK ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

29 Nisan 2019 tarihinde Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesinin ve Dicle kalkınma ajansının (DİKA) ortaklaşa düzenlemiş olduğu  “Uluslararası Siirt Fıstık Çalıştayı” na İran Fıstık Araştırma Enstitüsünden, Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsünden, ülkemizin çeşitli üniversitelerinden bilim insanları, kamu kurum kuruluşları, STK temsilcileri ve fıstık yetiştiriciliği yapan çiftçiler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştay, Siirt Valisi Ali Fuat ATİK,  Siirt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nihat ŞINDAK, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz ALTINDAĞ, Siirt Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray ÖZRENK ve Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü ​Ergün DEMİRHAN’ın açılış konuşmaları ile başladı. Daha sonrasında 8 farklı Üniversiteden, Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsünden ve İran Fıstık Araştırma Enstitüsünden  20’ye yakın araştırmacı konuşmalarını  300'e yakın katılımcıya sunumlarını yaptı.

Çalıştay raporu, konuşmacılar eşliğinde hazırlandı ve sonuç bildirisinin okunmasıyla çalıştay sona erdi.

Dr. Öğr. Üyesi SEMİH AÇIKBAŞ (0484) 212-1111 / 2828-3459
9 Mayıs 2019