KAMUOYUNA DUYURU

Üniversitemizde öğretim üyesi olarak görev yapan  Tuncay Görgülü hakkında son günlerde basın-yayın organlarında, haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında çıkan, kamuoyumuz nezdinde olumsuz bir algı ve kavram karmaşasına yol açacak nitelikte bulunan haberlere karşılık doğru bilgi verilmesi ve gerekli açıklamanın yapılması Üniversite Rektörlüğümüz tarafından uygun görülmüştür.

Üniversitemizde öğretim üyesi olarak görev yapan Tuncay Görgülü, Üniversitelerarası Kurul’un 29.07.2011 tarihli ve 196 sayılı toplantısında doçentlik unvanı denkliğini almış olup Üniversitemizin Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’ne dayanarak çıkarmış olduğu personel ilanına başvurarak 07.05.2015 tarihinde göreve başlamıştır. Üniversitemiz tarafından görülen lüzum üzerine Tuncay Görgülü’ye ait özlük dosyasının tekrar incelenmesi ve ilgili belgelerin teyidinin yapılması amacıyla Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’na başvuru yapılmıştır. Üniversitemizin yapmış olduğu başvuru üzerine Üniversitelerarası Kurul 16.05.2018 tarihli ve 3 sayılı toplantısında bu konuyu görüşmüştür. Toplantı neticesinde Üniversitelerarası Kurul, Tuncay Görgülü’nün beyan ettiği doçentlik ünvanının Türkiye’de geçerli sayılmasına ilişkin 29.07.2011 tarihli ve 196 sayılı toplantıda alınan  kararın geri alınmasına karar vermiştir. Üniversitemiz Üniversitelerarası Kurul’un aldığı bu kararın tebliğinden itibaren söz konusu öğretim üyesinin görevine son vermiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

GANİME ÇİSEL SÜLEYMANOĞLU (0484) 212-1111 / 3535