2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuru Süresi Uzatıldı (9 Şubat- 02 Mart 2018)

Değerli Öğrencilerimiz,

Mevlana Değişim Programı 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı öğrenci başvuruları 9 Şubat- 02 Mart 2018 tarihleri arasında Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Mevlana Kurum Koordinatörlüğü tarafından alınacaktır.
Mevlana Yabancı Dil Sınavı 5 Mart 2018 Pazartesi günü Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Eğitim Salonunda  gerçekleştirilecektir.

Başvuru Şartları:

-Siirt Üniversitesi’ne kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak,
-En az bir ders dönemini tamamlamış olmak (Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuruda bulunamaz),
-Ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2,5/4.0, Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az: 3.0/4.0 ortalamasına sahip olmak..
-Öğrencinin alttan dersinin olması diğer başvuru koşullarını sağlaması şartıyla başvurusuna engel değildir.
-Mevlana Değişim Programı kapsamına yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarına gidecek öğrenciler, kabul edildikleri ülkelerin vatandaşı olamazlar.
-Başvurular sadece elden  alınacaktır.(Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsü Rektörlük B Blok Kat:2 Uluslararası İlişkiler Koridoru)

-Başvuru evrakları Aday Başvuru Formu,Transkript ve Dil Belgesi (Var ise)

Mevlana Yabancı Dil Sınavı

•Mevlana Yabancı Dil Sınavı İngilizce ve Arapça dillerinde yapılacaktır.

•Sınav B1 seviyesinde test şeklinde olacaktır, sözlü mülakat yapılmayacaktır.

•Son 3 yıl içinde alınmış ulusal ya da uluslararası geçerliliği olan bir sınav türü/belgesi (YDS, TOEFL, IELTS, vb.) sunan öğrencilerin Mevlana Yabancı Dil Sınavına girmesine gerek yoktur.

•Dil belgesi olan öğrencilerin, belgelerini başvuru tarihleri arasında Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Mevlana Kurum Koordinatörlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

•Suriye Uyruklu Öğrenciler sınava İngilizce Dilinde gireceklerdir.

•Arapça Dili Sınavına sadece İlahiyat Fakültesi öğrencileri girebilir.

NOT: Başvuruların değerlendirilmesinde %50 dil puanı + %50 Not Ortalaması esas alınacaktır.

2018-2019 Mevlana Değişim Programı öğrenci burs tutarları ekte bulunmaktadır.

·         Aday Öğrenci Başvuru Formu için tıklayınız.

·         Bölümünüzün Mevlana Değişim Programı Protokolleri için tıklayınız.

·         Afiş için tıklayınız.

Başarı dileklerimizle,

Detaylı Bilgi  için;